Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016

Βόμβα από AP: Επανέρχονται οι συνοριακοί έλεγχοι στην Ε.Ε για 2 χρόνια

12-2-16Κοινοτικά έγγραφα που έχει στην κατοχή του επικαλείται το πρακτορείο Associated Pressκάνοντας λόγο για ειλλημμένη απόφαση για διετή επαναφορά των συνοριακών ελέγχων στην Ε.Ε! Όπως αναφέρει, οι χώρες-μέλη της Ένωσης θα χρησιμοποιήσουν ως επιχείρημα την αδυναμία της Ελλάδας να προφυλάξει τα σύνορά της. Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί σημειώνουν ότι η Ελλάδα «αγνοεί τις υποχρεώσεις της» σε ό,τι αφορά τη φύλαξη των εξωτερικών ορίων του χώρου Σένγκεν, στα σύνορα με την Τουρκία και ανοίγουν τον δρόμο για ενεργοποίηση του άρθρου 26 του Συνοριακού Κώδικα Σένγκεν, που προβλέπει τη διετή προσωρινή επαναφορά των ελέγχων.

Μέχρι στιγμής, έξι από τα 26 κράτη που συμμετέχουν στον χώρο Σένγκεν έχουν επιβάλει συνοριακούς ελέγχους, ωστόσο εάν δεν υπάρξει διετής προσωρινή παράταση, θα πρέπει να τους διακόψουν στα μέσα Μαΐου. Συνοριακούς ελέγχους, πλην της Γερμανίας, έχουν επιβάλει η Γαλλία, η Αυστρία, η Σουηδία, η Δανία και η Νορβηγία, ενώ σε χαλαρότερο βαθμό τους εφαρμόζει και η Τσεχία.

Λίγο νωρίτερα, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Μετανάστευσης και Ιθαγένειας σημείωνε πως δεν προβλέπεται αποβολή από την ζώνη Σένγκεν, αναφορικά με την Ελλάδα.

"Αντί να εστιάζουμε στη κινδυνολογία, μπορούμε να διαπιστώσουμε τα θετικά βήματα στα οποία κάνουν αναφορά και οι πρόσφατες ανακοινώσεις της Επιτροπής. Υπάρχει σαφής επιτάχυνση από την ελληνική κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση παρέχει κάθε δυνατή στήριξη για να αντιμετωπιστούν οι αδυναμίες που σχετίζονται και με τη μεταναστευτική πίεση. Όλοι δουλεύουμε για τον ίδιο σκοπό: να αποκατασταθεί η ομαλή και η πλήρης λειτουργία της ζώνης Σένγκεν και να διαφυλαχθεί η ελεύθερη μετακίνηση", σημείωσε χαρακτηριστικά.

http://www.sofokleousin.gr/

*** Internet News ***