Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016

Bild: Στην Διάσκεψη της Βιέννης σήμερα θα υιοθετηθεί το «σύμφωνο αντι-Μέρκελ»


24-2-16Η γερμανική εφημερίδα Bild αφήνει υπόνοιες ότι στη σημερινή διάσκεψη για το προσφυγικό θα υιοθετηθεί το «σύμφωνο αντι-Μέρκελ».

Την ώρα που η γερμανική κυβέρνηση προσπαθεί να επιλύσει το προσφυγικό σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το σύνθημα της Αυστρίας είναι «φτάνει πια», αναφέρει η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας.

Στη διάσκεψη για το προσφυγικό που πραγματοποιείται στη Βιέννη, συμμετέχουν υπουργοί Εξωτερικών και Εσωτερικών χωρών των δυτικών Βαλκανίων. Τα τρία θέματα που θα συζητηθούν είναι η διαχείριση των συνόρων, ο αγώνας κατά των διακινητών και του εξτρεμισμού , καθώς και η συνεργασία με τρίτες χώρες. Η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών Γιοχάνα Μάικλ Λάιτνερ τόνισε πριν την έναρξη της διάσκεψης ότι θα πρέπει να σταματήσει η ροή των προσφύγων κατά μήκος της βαλκανικής οδού.

Εκτός από την δήλωση της Αυστριακής υπουργού και ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας άνοιξε τα χαρτιά του ασκώντας κριτική στην προσφυγική πολιτική του Βερολίνου. Ο Σεμπάστιαν Κουρτς τόνισε ότι θα πρέπει γενικά να μειώσουμε την προσφυγική ροή και κάλεσε το Βερολίνο να πάρει θέση στο ζήτημα.

Αλλά και ο αυστριακός υπουργός Άμυνας Χανς-Πέτερ Ντόσκοτσιλ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αυστριακοί στρατιώτες να συνδράμουν την ΠΓΔΜ στη διασφάλιση των συνόρων της. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το διάστημα αυτό βρίσκεται στα Σκόπια αποστολή του αυστριακού υπουργείου Αμύνης προκειμένου να συζητήσει με τις αρχές της ΠΓΔΜ το ενδεχόμενο παροχής βοήθειας.

Στη σημερινή «συνάντηση των απρόθυμων» και «αντιπάλων της γερμανικής προσφυγικής πολιτικής», έχουν προσκληθεί συνολικά 18 υπουργοί Εσωτερικών και Εξωτερικών από την Αλβανία, την Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την Κροατία, την ΠΓΔΜ, την Σερβία και την Σλοβενία. Η Ελλάδα δεν έχει προσκληθεί, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.


Πηγή:Πρώτο Θέμα

*** Internet News ***