Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2016

Προσπάθειες του ΟΗΕ για επίλυση της συριακής κρίσης

1-2-16Χωριστές συναντήσεις θα έχει σήμερα ο απεσταλμένος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία στη Γενεύη, με τους απεσταλμένους της κυβέρνησης της Δαμασκού και κατόπιν της συριακής αντιπολίτευσης με σκοπό την επίτευξη της διευθέτησης της συριακής κρίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΗΕ.

Ο Στάφαν ντε Μιστούρα θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, τους οποίους υποδέχθηκε επίσημα την Παρασκευή. Κατόπιν θα υποδεχθεί επίσημα, για πρώτη φορά, την αποστολή της Ανώτατης Επιτροπής Διαπραγματεύσεων (HCN, αντιπολίτευση).

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι δήλωσε την Κυριακή ότι η επίθεση που πραγματοποίησαν νωρίτερα βομβιστές αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους στη Δαμασκό με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 60 άνθρωποι κοντά σε σιιτικό τέμενος της συριακής πρωτεύουσας, στόχευε στο να διαταράξει τις ειρηνευτικές συνομιλίες στη Γενεύη.

Η ίδια επισήμανε ότι ενθαρρύνει τα στελέχη της συριακής αντιπολίτευσης και της συριακής κυβέρνησης να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στη Γενεύη.


πηγή:skai.gr

*** Internet News ***