Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2016

Αθήνα: Η τρίτη πιο επικίνδυνη πόλη της Ευρώπης


28-2-16Ο συνδυασμός της προσφυγικής κρίσης και της λιτότητας που επικρατούν στην Αθήνα το τελευταίο διάστημα, έχει σαν αποτέλεσμα η ελληνική πρωτεύουσα να λάβει τον τίτλο της τρίτης πιο επικίνδυνης πόλης της Ευρώπης, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Mercer και του δείκτη Quality of Living Index, τον οποίο καταρτίζει κάθε έτος.

Στην έρευνα μελετήθηκαν 450 πόλεις ανά την υφήλιο σε περισσότερες από 200 χώρες.

Ακολουθεί η πρώτη και επικίνδυνη πεντάδα:

5. Βουδαπέστη, Ουγγαρία: Η ένταση που προκλήθηκε με σειρά διαδηλώσεων, λόγω της προσφυγικής κρίσης στοίχισε υπερβολικά στην πόλη, η οποία βούλιαξε στην κατάταξη. Χάος σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, διαδηλώσεις, αλλά και επιθετικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν, δημιουργούν ένα ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα.

4. Σόφια, Βουλγαρία: Η διαρκής κοινωνική αναταραχή αποτελεί τη βασική αιτία για τη θέση που κατέχει η πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, του φτωχότερου κράτους-μέλους της Ε.Ε. Η Σόφια «γεμίζει» σχεδόν καθημερινά από διαδηλωτές, οι οποίες διαμαρτύρονται για τη λιτότητα αλλά και τη διαφθορά του πολιτικού συστήματος.

3. Αθήνα, Ελλάδα: Μετά από την παρατεταμένη περίοδο λιτότητας η φτώχεια και η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί. Σύμφωνα με τη Mercer «η πρόσφατη οικονομική και πολιτική κρίση στην Ελλάδα αποτελεί την αιτία εκδήλωσης βίαιων φαινομένων κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, κάτι που αποδυναμώνει πλήρως την ασφάλεια της πόλης». Την ίδια στιγμή η προσφυγική καταιγίδα διαλύει την αίσθηση ασφαλούς διαβίωσης σε πολίτες αλλά και επισκέπτες της πρωτεύουσας.

2. Βελιγράδι, Σερβία: Τα βίαια εγκλήματα αποτελούν «νόμο» στο Βελιγράδι. Εκτεταμένη διαφθορά, ληστείες και βανδαλισμοί είναι καθημερινά φαινόμενα.

1. Κίεβο, Ουκρανία: Η συνεχιζόμενη κοινωνική αναταραχή και η κλιμάκωση της έντασης με τη Ρωσία αποτελούν τις βασικές αιτίες που το Κίεβο θεωρείται η πλέον επικίνδυνη πόλη της Ευρώπης.

*** Internet News ***