Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2016

Ο Τσίπρας στη Σμύρνη τον Μάρτιο

1-2-16
Ρεπορτάζ: Τασούλη ΑλεξίαΕπίσκεψη στην Τουρκία θα πραγματοποιήσει τον Μάρτιο ο Αλέξης Τσίπρας. Το ταξίδι του πρωθυπουργού Στη Σμύρνη θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του τέταρτου κοινού υπουργικού Συμβουλίου Ελλάδας-Τουρκίας που θα συνεδριάσει στις 8 Μαρτίου στη Σμύρνη υπό την προεδρία των Αλέξη Τσίπρα και Αχμέτ Νταβούτογλου.

Οι δύο χώρες φαίνεται να έχουν συμφωνήσει η ατζέντα αυτή τη φορά να αφορά την οικονομική τους συνεργασία και να δοθεί έμφαση στην εμβάθυνση των συμφωνιών που έχουν ήδη υπογραφεί στα προηγούμενα τρία κοινά υπουργικά συμβούλια.

Όμως το προσφυγικό δεν μπορεί να απουσιάσει από τις συζητήσεις, καθώς τον Μάρτιο είναι ένας κρίσιμος μήνας εξελίξεων και για την Αθήνα και για την Αγκυρα που σχετίζονται με την προσφυγική κρίση.

Στις 13 Μαρτίου θα γίνουν οι εκλογές σε τρία γερμανικά κρατίδια με την Ανγκελα Μέρκελ να πιέζεται πολύ στο εσωτερικό της για κλείσιμο των συνόρων. Έτσι δεν αποκλείεται να πιέσει την Τουρκία για να εφαρμόσει τα όσα εκείνη δεσμεύτηκε στην τελευταία Σύνοδο ΕΕ-Τουρκίας.

Η Σύνοδος Κορυφής της 17ης Μαρτίου είναι επίσης κρίσιμη, όπως αυτή της 18ης Φεβρουαρίου, καθώς η Κομισιόν θα κληθεί να πάρει πρωτοβουλίες αν η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει τετ-α-τετ την Πέμπτη με τον Αχμετ Νταβούτογλου στο πλαίσιο Διεθνούς Διάσκεψης που θα γίνει στο Λονδίνο.

Το Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός αναμένεται να επισκεφτεί το Ιράν με την Ελλάδα να θέλει να επενδύσει εκεί μετά την άρση του εμπάργκο. Οι πληροφορίες μάλιστα λένε ότι με την επίσκεψη του πρωθυπουργού θα ανακοινωθεί μια μεγάλη ελληνο-ιρανικη συμφωνία που θα αφορά την ενέργεια και τα Ελληνικά Πετρέλαια.

*** Internet News ***