Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2016

Το Ισλαμικό Χαλιφάτο η μεγαλύτερη απειλή παγκοσμίως σύμφωνα με τις ΗΠΑ


9-2-16


Το Ισλαμικό Χαλιφάτο αποτελεί τη μεγαλύτερη τρομοκρατική απειλή παγκοσμίως, καθώς έχει αποκτήσει "αυξανόμενες δυνατότητες" να εξαπολύσει επιθέσεις σε όλον τον πλανήτη, εκτιμά ο Τζέιμς Κλάπερ, ο συντονιστής των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.Στις ΗΠΑ, η κυριότερη εξτρεμιστική ισλαμιστική απειλή προέρχεται από το εσωτερικό της χώρας, από Αμερικανούς ή από αλλοδαπούς μόνιμους κατοίκους που έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Κλάπερ για τις παγκόσμιες απειλές.

Άλλες οργανώσεις που συνδέονται με την Αλ Κάιντα, κυρίως το παρακλάδι της στην Υεμένη, η Αλ Κάιντα της Αραβικής Χερσονήσου, έχουν αποδειχτεί επίσης πολύ ανθεκτικές και "είναι σε θέση να κερδίσουν έδαφος το 2016" παρά τις πιέσεις που έχουν δεχτεί από τις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις δυτικών χωρών.

Η κορυφαία πρόκληση με την οποία θα βρεθούν αντιμέτωπες οι ΗΠΑ εντός του 2016 θα είναι οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, ανέφερε εξάλλου στην κατάθεσή του ενώπιον δύο Επιτροπών της Γερουσίας. Όπως είπε, οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών θεωρούν ότι η αυξανόμενη περιπλοκότητα των βάσεων δεδομένων και η εξάπλωση των διαφόρων ηλεκτρονικών συσκευών καθιστούν ιδιαίτερα ευάλωτες τις υποδομές και τα κυβερνητικά συστήματα.

Η προειδοποίηση αυτή του Κλάπερ συνιστά άλλη μια ένδειξη ότι ο Λευκός Οίκος σκοπεύει να αναγάγει σε κορυφαία προτεραιότητά του φέτος, κατά την τελευταία χρονιά της προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα, την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

*** Internet News ***