Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2016

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Πώς οπλισμός και τεχνολογία ταξιδεύουν απο Ουκρανία σε Συρία.9/2/2016


Με τα φώτα της δημοσιότητας και έρευνας στο θέμα της Συρίας, πολλοί έχουν επιλέξει να «ξεχάσουν» τα δρώμενα στην Ουκρανία. Πρόσφατη έρευνα έφερε στο φώς κάτι γνωστό, αλλά που οι περισσότεροι ειδικοί – εκούσια ή ακούσια – παρέβλεπαν.  Πόλεμος σημαίνει χρήμα χωρίς σύνορα.


Από στοιχεία προκύπτει ότι η Ουκρανία με τη σιωπηρή συμφωνία της Δύσης, διακινεί παράνομα όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό, μέσω ανίερων διαδρομών και με αποδέκτες εκείνους που όλα τα ΜΜΕ προσπαθούν να πείσουν ότι είναι εχθροί της ανθρωπότητας. 

Ανώτατοι αξιωματούχοι του ΥΠΕΣ της Ουκρανίας φέρονται να  χρησιμοποιούν την στρατιωτική λογιστική υποστήριξη της Δύσης  (η οποία αποσκοπεί στον επανεξοπλισμό και ενδυνάμωση της Εθνοφυλακής της χώρας) για να αποκομίζουν προσωπικά οφέλη. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω ενός δικτύου πολυεθνικών, οι οποίες κρυφά επανεξάγουν τον εν λόγω εξοπλισμό στη Μ. Ανατολή, με μεγάλη πιθανότητα αυτός να καταλήγει σε χέρια ριζοσπαστικοποιημένων ομάδων ισλαμιστών.

Σύμφωνα λοιπόν, με επίσημα έγγραφα, τον Απρίλιο του 2015,ο πρόεδρος της πολωνικής εταιρείας όπλων «LEVEL 11 Ltd», PAWEL KRZYKOWSKI, επικοινώνησε με τον ΑΝΤΟΝ GERASHCHENKO, σύμβουλο και συνεργάτη του Υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας, ARSEN ANAKOV, για να προωθήσει την εμπορική του πρόταση στον γραμματέα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Αμύνης, ALEXANDER TURCHINOV, όπως φαίνεται και από το ακόλουθο mailΟ συνημμένος κατάλογος του ηλεκτρονικού μηνύματος περιελάμβανε μεταξύ άλλων, το σοβιετικής κατασκευής και πολωνικής συναρμολόγησης ρυμουλκούμενο Αντιαεροπορικού (Α/Α) δίδυμου  πυροβόλου 23
mm «ZU-23-2».


Στις 09 Σεπτεμβρίου 2015 εστάλη στην Ουκρανία Συμβόλαιο προμήθειας 265 πυροβόλων του προαναφερόμενου τύπου, συνολικής αξίας  14.575.000 ευρώ.


Την ίδια στιγμή, μία εταιρεία διεθνούς διακίνησης όπλων με έδρα την ΚΥΠΡΟ, ονόματι «BLESSWAY Ltd» υπέγραψε συμβόλαιο με τη Σ. ΑΡΑΒΙΑ για την παροχή, μεταξύ άλλων, 265 Α/Α πυροβόλων του ιδίου τύπου.


Φυσικά, θα μπορούσε να αποτελεί μια απλή σύμπτωση, αν δεν υπήρχε μια μικρή λεπτομέρεια: Ο Γεν.Δντης της κυπριακής «BLESSWAY Ltd», VASYL BABYTSKYI είναι ουκρανός υπήκοος και Αντιπρόεδρος της «LEVEL 11 Ltd».Όπως γίνεται κατανοητό, οι KRZYKOWSKI και BABYTSKYI πωλούν μεταξύ τους εις βάρος του προϋπολογισμού της Ουκρανίας, και των δυτικών κεφαλαίων που την υποστηρίζουν, μεγάλες παρτίδες εξοπλισμού, υπερτιμημένου σε σχέση με την παλαιότητά του, δίνοντας τις ανάλογες μίζες στους ARSEN ANAKOV, ΑΝΤΟΝ GERASHCHENKO και ίσως ALEXANDER TURCHINOV.
Κανένας από τους Ουκρανούς και τους Αμερικανούς αξιωματούχους δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για τον τελικό προορισμό του οπλικού φορτίου, το οποίο κατευθύνεται στη Μ. Ανατολή, δεδομένων των ισχυρών αμφιβολιών ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Σ. Αραβίας έχουν ιδιαίτερη ανάγκη από σοβιετικά πυροβόλα του 1960. Ωστόσο, οι TALIBAN και το DAESH θα ήταν ευγνώμονες για την παροχή τέτοιου υλικού.
Και η ιστορία δεν σταματά εδώ……
Το Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς, με την έναρξη των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών εναντίον του DAESH, αντιπροσωπεία του Υπουργείου Άμυνας του Κατάρ, επισκέφθηκε το Κίεβο, επ’ αφορμή της «Διεθνούς Έκθεσης Αμυντικού Υλικού» στο Κίεβο.

Η αντιπροσωπεία που αναφέρεται στο παραπάνω έγγραφο υπέγραψε συμφωνία με την «UkrOboronProm» (Κρατική Ουκρανική Εταιρεία εμπορίας Όπλων) για την αγορά του Α/Α Οπλικού Συστήματος PECHORA-2D.Στις 30 Σεπτεμβρίου, ο Σύμβουλος Εμπορίου της Ουκρανικής Πρεσβείας στο Κατάρ, VOLODIMIR KURUTS, έγραψε σε mail στον BABYTSKYI
«Σε ευχαριστώ για τις επαφές, σε Μαρόκο και Σ. Αραβία. Ήταν έγκαιρες. Οι ντόπιοι έχουν πάει στο Κίεβο στην EXPO, πρόκειται να αγοράσουν το PECHORA και κάτι πιο σημαντικό. Το θέμα της μεταφοράς εκκρεμεί. Η πλευρά μας δεν δύναται να την πραγματοποιήσει. Έχεις μία ευκαιρία να βγάλεις καλά λεφτά. Προσπάθησε να μιλήσεις στους στρατιωτικούς. Οι πιθανότητες είναι μεγάλες, καθώς οι Yankees συμφώνησαν. Οι Βούλγαροι και οι Τούρκοι είναι ενήμεροι, η διαδρομή είναι η ίδια…»Όλες αυτές οι αποκαλύψεις δίνουν μία άγρια οπτική στις δηλώσεις GERASHCHENKO, όπως αυτές παρουσιάζονται σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΚΟΜSOMOLSKAYA PRAVDA» σύμφωνα με τις οποίες, οι ουκρανοί πολίτες οφείλουν να συλλέξουν πληροφορίες εναντίον οιουδήποτε εμπλέκεται στις ειδικές επιχειρήσεις ΕΝΑΝΤΙΟΝ του DAESH και να τις αναφέρει στον ιστότοπο «MIROTVORETS»(PeaceMaker), που έχει ιδρύσει ο ίδιος……


Για το Geopolitics & Daily News
-- Ειδικός Συνεργάτης. --
=============================================================
 
Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2016.
Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας.

*** Internet News ***