Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2016

Νταβούτογλου: Αυστηρά μέτρα ασφαλείας μετά την επίθεση στην Άγκυρα21-2-16


Νέα αυστηρά μέτρα ασφαλείας αποφάσισε να λάβει η τουρκική κυβέρνηση μετά την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που σημειώθηκε στο κέντρο της Άγκυρας και άφησε πίσω της 28 νεκρούς.

«Θα προχωρήσουμε σε αλλαγές όσον αφορά στην ασφάλεια της χώρας» ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, μετά το τέλος πεντάωρης σύσκεψης που είχε με αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο τούρκος πρωθυπουργός έκανε λόγο για την προετοιμασία ενός αντιτρομοκρατικού «σχεδίου δράσης».

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου επισήμανε μεταξύ άλλων ότι ο αριθμός των δυνάμεων επιβολής της τάξης θα αυξηθεί και η παρουσία τους θα είναι «πιο εμφανής» κατά τη διάρκεια των αποστολών τους.

Την ίδια στιγμή κάλεσε τους τούρκους πολίτες να βοηθήσουν στο έργο τους.

«Οι τρομοκρατικές οργανώσεις αναζητούν τρόπους να τραυματίσουν και να προκαλέσουν το χάος μεταξύ των πολιτών. Όλοι μας πρέπει να προσφέρουμε βοήθεια στις δυνάμεις ασφαλείας. Κανένα σχέδιο στον τομέα ασφαλείας δεν μπορεί να επιτύχει χωρίς τη βοήθεια των πολιτών» τόνισε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας.

Ο ίδιος απέρριψε την ανάληψη ευθύνης από την κουρδική ένοπλη οργάνωση ΤΑΚ για την πολύνεκρη επίθεση στην Άγκυρα επιμένοντας ότι η επίθεση αυτή διαπράχθηκε σε συνεργασία με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) και τους Κούρδους μαχητές της Συρίας, των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG).

«Έχει ξεκαθαριστεί σε μεγάλο βαθμό ότι αυτή η τρομοκρατική επίθεση είναι έργο των PKK-YPG» υπογράμμισε.

Στο πλαίσιο των ερευνών για την πολύνεκρη επίθεση έχουν συλληφθεί 22 ύποπτοι, προσέθεσε ο Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας κάλεσε τις ΗΠΑ να προσφέρουν την άνευ όρων υποστήριξή τους στη μάχη εναντίον των κούρδων μαχητών της Συρίας.

«Το μοναδικό που προσμένουμε από τις ΗΠΑ, τη σύμμαχο μας, είναι να στηρίξει άνευ όρων την Τουρκία» δήλωσε ο Νταβούτογλου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά την πεντάωρη σύσκεψη με τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας.

«Όταν 28 ζωές τούρκων πολιτών χάνονται σε μία τρομοκρατική επίθεση το μόνο που προσμένουμε από εκείνους είναι να πουν ότι οποιαδήποτε απειλή εναντίον της Τουρκίας είναι μια απειλή εναντίον τους».


πηγή:in.gr, AΠΕ 

*** Internet News ***