Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2016

Αποκλειστικό: Αποχωρεί ο Καντίροφ από την θέση του Προέδρου της Τσετενίας;


28-2-16

Γράφει η Γιώτα ΧουλιάραΟ Ramzan Kadyrov, του οποίου η θητεία ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τσετσενίας λήγει τον Απρίλιο, είπε ότι θα παραιτηθεί από το αξίωμά του και θα τερματίσει την πολιτική του καριέρα.

«Ο χρόνος μου έχει παρέλθει. Κάθε άνθρωπος έχει ένα όριο. Πιστεύω πως ο Καντίροφ έχει φτάσει στην κορυφή» δήλωσε ο ηγέτης της Τσετσενίας, αναφερόμενος στον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο, σε συνέντευξή του το Σάββατο.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό NTV, ο Καντίροφ αρνήθηκε να κάνει υποθέσεις για το ποιος θα μπορούσε να γίνει πρόεδρος της Τσετσενίας μετά από αυτόν, λέγοντας πως η ομάδα του έχει αφθονία ισχυρών υποψηφίων. Είπε, επίσης, πως δεν θα επιδιώξει μια θέση στη ρωσική ομοσπονδιακή κυβέρνηση.
«Οικογένεια, προσωπική ζωή, ισλαμική μελέτη- αυτό βλέπω για τον εαυτό μου. Εάν υπάρχει ανάγκη να πάρω στα χέρια ένα φτυάρι, ένα τουφέκι για επίθεση ή ένα σακίδιο - μπορώ να το κάνω», είπε, προσθέτοντας ότι ο ίδιος πιστεύει ότι έχει κάνει το καθήκον του στο λαό του.

Μετά τη συνέντευξη δημόσια πρόσωπα της Τσετσενίας προχώρησαν σε έκκληση για μαζικές διαδηλώσεις προκειμένου να πειστεί ο Καντίροφ να παραμείνει στην εξουσία, αλλά σήμερα Κυριακή ο ίδιος τους ζήτησε να μην το κάνουν.

«Φυσικά, είμαι ευτυχής που βλέπω αυτή τη δημόσια υποστήριξη», είπε ο Καντίροφ. «Αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι ένας άνθρωπος θα πρέπει να αφιερώσει τη ζωή του στο λαό του», έγραψε στο λογαριασμό του Instagram, τον οποίον χρησιμοποιεί συχνά για να μεταφέρει μηνύματα.

Η ανακοίνωση του Καντίροφ ήρθε μερικές ημέρες μετά την έκθεση με τίτλο «Απειλή Εθνικής Ασφάλειας» του Ilya Yashin του κόμματος της ρωσικής αντιπολίτευσης «RPR-PARNAS» στην οποία χαρακτήριζε τον Καντίροφ ως απειλή για την εθνική ασφάλεια της Ρωσίας. Στην έκθεση ο Yashin κατηγορούσε τον ηγέτη της Τσετσενίας για αποσχιστικές τάσεις, κάνοντας αναφορά στον ιδιωτικό στρατό που διαθέτει,, λέγοντας ότι επιβάλλει τον νόμο της Σαρία στην Τσετσενία κατά παράβαση του ρωσικού και πως διατηρεί ένα πλούσιο τρόπο ζωής που χρηματοδοτείται από υπεξαιρέσεις χρημάτων.Κατά ειρωνικό τρόπο, η έκθεση διέρρευσε στο διαδίκτυο από τον ίδιο τον Καντίροφ ώρες πριν από την επίσημη δημοσιοποίησή της. Ο ηγέτης της Τσετσενίας δήλωσε ότι η έκθεση ήταν ανοησίες αποκαλώντας τον Ilya Yashin one man show.

Στην έκθεση που δημοσιοποιήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου και συντάκτης της είναι ο Yashin αναφέρεται ότι ο Καντίροφ διαθέτει μια συλλογή από ρολόγια πολυτελείας και αυτοκίνητα, και ακόμη και ένα ιδιωτικό ζωολογικό κήπο. Ισχυρίζεται, επίσης, ότι το ταμείο φιλανθρωπίας Akhmed Kadyrov είναι μια συγκάλυψη για την είσπραξη των χρημάτων από τους ντόπιους επιχειρηματίες και πολιτικούς, και ποτέ δεν έχει αναφερθεί πού πηγαίνουν αυτά τα χρήματα.Με λίγα λόγια ο Yashin χαρακτηρίζει το καθεστώς του Καντίροφ ως επικίνδυνο και ανεξέλεγκτο που αποτελεί μια ωρολογιακή βόμβα για το Ρώσο πρόεσρο Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς ο «στρατός του Καντίροφ» δεν δίνει αναφορά στην ομοσπονδιακή αρχή.

Να υπενθυμίσουμε πως στο ηλεκτρονικό τεύχος Ιανουαρίου Φεβρουαρίου με ημερομηνία online κυκλοφορίας μας στις 12 -2- 16 φιλοξενείται σχετικό άρθρο με τίτλο «Πούτιν-Καντίροφ: Σχέση αγάπης ή σχέση ανάγκης;» το οποίο μπορείται να διαβάσετε στη σελίδα 14. Στο άρθρο ααλύεται η πολιτική σχέση των δυο ανδρών και αναφέρονται στοιχεία του προφίλ του Τσετσένου ηγέτη που δημοσιεύονται και στην έκθεση του Yashin δυο εβδομάδες πριν δοθεί η έκθεση στη δημοσιότητα.


Μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό άρθρο εδώ:

http://www.joomag.com/magazine/geopolitics-magazine-january-february-2016/0057750001455224890?shortΚαι για κινητά σε μορφή pdf εδώ:

https://drive.google.com/file/d/0B7xfPp_6DS9aX0JkQ28xTG0zSGs/view

Υπενθυμίζουμε επίσης πως ο Καντίροφ πριν από ένα μήνα περίπου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον της ρωσικής αντιπολίτευσης, τους ηγέτες της οποίας χαρακτήρισε ως «εχθρούς του λαού», ενώ δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο εικονίζεται ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Μιχαήλ Κασιάνοφ στο σταυρόνημα ενός ελεύθερου σκοπευτή.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2016. 
Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας.

*** Internet News ***