Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2016

Είναι τελικά οι ΗΠΑ ο κύριος υπεύθυνος για την γιγάντωση του DAESH;

Η συσχέτιση των ΗΠΑ με τις τρομοκρατικές οργανώσεις της Μ.Ανατολής
είχαν ήδη κινήσει ενδιαφέρον με τις συχνές επισκέψης του J. McCaine στην περιοχή


28.2.2016

Είναι μια γενική άποψη πώς οι ΗΠΑ ευθύνονται για την κατάσταση στην Μέση Ανατολή , ειδικότερα μάλιστα μετά την έξαρση της "Αραβικής Άνοιξης" που έπληξε όλες τις χώρες της Μ.Ανατολής και της Β. Αφρικής.

Η ανεπιτυχής επίσης αντιμετώπιση των τρομοκρατών που δημιουργήσαν το υποτιθέμενο Ισλαμικό χαλιφάτο , σε διάρκεια 3 ετών και η ουσιαστική οπισθοχώρηση του, μετά από την ισχυρή στρατιωτική παρέμβαση του Ιράν, δυνάμεων του Άσαντ και της Ρωσίας, ενίσχυσε την άποψη πώς οι ΗΠΑ δεν ήθελαν να παρέμβουν δυναμικά, στο θέμα.

Ακόμα χειρότερα γίνονται τώρα τα πράγματα καθώς ο αποχαρακτηρισμός εγγράφων της CIA δείχνει πώς οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ γνώριζαν από πριν πώς μια ανοιχτή υποστήριξη τους στην Αραβική Άνοιξη θα έδινε χώρο και εφόδια στο να αναπτυχθεί η πτέρυγα των ακραίων στοιχείων, όπως και έγινε αρχικά με την Al-Nusra και μεταγενέστερα με το DAESH.

Η αναφορά μάλιστα δείχνει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο , ότι οι δυνάμεις που σήμερα βρίσκονται στο επίκεντρο πολλών κατηγοριών , δίκαια τους έχουν αποδοθεί ευθύνες για το τι συμβαίνει στην Μέση Ανατολή, σύμφωνα με την αναφορά:

"“The establishment of a ‘Salafist Principality’ in Eastern Syria is ‘exactly’ what the external powers supporting the opposition want (identified as ‘the West, Gulf Countries, and Turkey’) in order to weaken the Assad government.”"
 Οι αναφορές είναι πολλαπλές και με μεγάλη σημασία στο συγκεκριμένο έγγραφο που ναι μεν δημοσιεύθηκε κάτω απο μερικό αποχαρακτηρισμό (2012 ) με φόντο την καταστροφική πράξη που παίχτηκε στην Αμερικανική πρεσβεία στην Βεγγάζη , Λιβύη. Ο συσχετισμός ειδικά της Τουρκίας , Σ.Αραβίας, ΗΑΕ και Μ.Βρετανίας είναι αφοπλιστικός.

Αναφέρεται ο εξοπλισμός τόσο των αντίθετων με την al-Qaeda που ανήκαν στο στρατόπεδο των αντικαθετωτικών της Συρίας, αλλά και οι υπόννοιες πώς όλος αυτός ο εξοπλισμός κατέληγε τελικά στα χέρια των τρομοκρατών του DAESH που από μια Σαλαφιστική οντότητα του τότε που στηρίχθηκε για να αποδυναμώσει τον Άσαντ, κατέληξε στην σημερινή τρομοκρατική οντότητα.

Κυρίαρχο σημείο αναφοράς εδώ, είναι και η τότε επίσκεψη πολλών πολιτικών των ΗΠΑ που είχαν φωτογραφηθεί δίπλα σε αξιωματούχους του μετέπειτα DAESH , ενώ σήμερα δικαιολογούνται με το οτι δεν γνώριζαν , κάτι φυσικά που διαψεύδεται από την αναφορά που δόθηκε στην δημοσιότητα.

Είναι λοιπόν τώρα απορίας άξιον , γιατί αυτά τα έγγραφα δεν έχουν χρησιμοποιηθεί στο συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ, έστω και για λόγους εντυπωσιασμού , ενώ παράλληλα δεν έχει υπάρξει ουδεμία αντίδραση από τον Παγκόσμιο Τύπο, μιας και εμείς καταφέραμε να πετύχουμε μόνο μια σχετική δημοσίευση μέσα απο ανεξάρτητο παρατηρητήριο ασφαλείας που εδρεύει στην Μέση Ανατολή.

Η αναφορά βρίσκεται εδώ για όσους θέλουν να την διαβάσουν μόνοι τους.

Αλέξανδρος Νίκλαν

Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας

*** Internet News ***