Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2016

Der Spiegel: H Eλλάδα θα έχει δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των χρεών της

27-2-16


Ένα καταστροφολογικό σενάριο για την Ελλάδα προβάλλει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, επικαλούμενο - ανεπιβεβαίωτες και μη δημοσιοποιηθείσες - εκτιμήσεις του ΔΝΤ. Υποστηρίζει ειδικότερα ότι η χώρα μας θα αντιμετωπίσει δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των χρεών της στα τέλη Μαρτίου,καθώς θα καθυστερήσει η ολοκλήρωση της αξιολόγησης και η εκταμίευση δόσεων.

Στο δημοσίευμα του Spiegel υπό τον τίτλο «Χρεοκοπία τον Μάρτιο;», αναφέρεται ότι «στο ΔΝΤ προκαλεί ανησυχία ι η προθυμία πολλών κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μεγαλύτερες παραχωρήσεις προς τους Έλληνες όσον αφορά τους όρους λιτότητας στο πλαίσιο του γ΄ προγράμματος, λόγω της επιβάρυνσης από την τρέχουσα προσφυγική κρίση». Επισημαίνεται ότι οι παραχωρήσεις θα μπορούσε για παράδειγμα να αφορούν τις αλλαγές στο ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό.

«Το ΔΝΤ επιμένει στις υποσχέσεις μεταρρυθμίσεων των Ελλήνων και μπλοκάρει την εδώ και καιρό εκκρεμούσα έκθεση αξιολόγησης, που πρέπει να δώσει το πράσινο φως ώστε να συμμετάσχει το Ταμείο στο γ΄ πακέτο διάσωσης. Οι ειδικοί του επισημαίνουν ότι οι Έλληνες έχουν υποσχεθεί μόνιμα πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ το έτος. Επειδή δεν καταφέρνουν να φορολογήσουν επαρκώς τους εύπορους, πρέπει να περικοπούν οι συντάξεις», καταλήγει το δημοσίευμα στο τεύχος του περιοδικού που κυκλοφορεί σήμερα.

http://www.sofokleousin.gr/

*** Internet News ***