Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2016

Το ανακοινωθέν της G20 προειδοποιεί εναντίον του Brexit


27-2-16O βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν κατάφερε να αποσπάσει τη συμφωνία των ομολόγων του από τις υπόλοιπες χώρες της G20 ώστε να συμπεριληφθεί στο τελικό κείμενο η προειδοποίηση εναντίον του Brexit.

Έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ «θα ήταν σοκ για την παγκόσμια οικονομία», λέει το κοινό ανακοινωθέν, προσθήκη την οποία σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το Reuters συμμερίστηκαν «ένθερμα» και οι ΗΠΑ.

Μιλώντας από την Σανγκάη στο βρετανικό BBC, o Όσμπορν είπε πως το δημοψήφισμα είναι «εντελώς σοβαρή υπόθεση».

«Δεν πρόκειται απλά για ένα περιπετειώδες ταξίδι στο άγνωστο, που μπορεί κάποιος να δει ακόμη και με χιούμορ» είπε χαρακτηριστικά.

Αν και η Βρετανία δεν είναι (ούτε προτίθετο ποτέ) να γίνει μέλος της Ευρωζώνης, οι οικονομικοί της δεσμοί με την υπόλοιπη ευρωπαϊκή ήπειρο περνούν μέσα από τη συμμετοχή στην ΕΕ.

Η περίληψη της προειδοποίησης εναντίον του Brexit στο ανακοινωθέν της G20 μετατράπηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, γρήγορα σε όπλο από το στρατόπεδο που την υποστηρίζει.

Ο αρχηγός του UKIP, το οποίο είχε συσταθεί πάνω στην αντίθεση στην ΕΕ με λαϊκιστικό και «αντισυστημικό» μανδύα, χαρακτήρισε την αναφορά της G20 «αναμενόμενη, επειδή οι μεγάλες τράπεζες, οι μεγάλες επιχειρήσεις, οι μεγάλες κυβερνήσεις τρίβουν η μία την πλάτη της άλλης».


πηγή:in.gr , ΑΠΕ 

*** Internet News ***