Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016

Σόρος: Ο Πούτιν μεγαλύτερη απειλή για την Ευρώπη από τον ISIS

11-2-16

11-2-16


Τεράστιο λάθος κάνουν οι ηγέτες των ΗΠΑ και της ΕΕ που πιστεύουν πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είναι σύμμαχος στην μάχη κατά των τζιχαντιστών, επισημαίνει ο Αμερικανός μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος.

Σε άρθρο του στην βρετανική εφημερίδα Guardian ο μεγαλοεπενδυτής προσπαθεί να βάλει σπίθα στις σχέσεις Δύσης Ρωσίας, πυροδοτώντας ένα νέο γύρο Ψυχρού Πολέμου. Επισημαίνει πως στόχος του Πούτιν είναι να οδηγήσει την ΕΕ σε αποσύνθεση και ο καλύτερος τρόπος για να το επιτύχει αυτό είναι να πλημμυρίσει την Ευρώπη με πρόσφυγες από τη Συρία.

Ακόμη, επισημαίνει ότι τόσο η ΕΕ όσο και η Ρωσία επιδίδονται σε ένα μπρα-ντε-φερ και το ζήτημα είναι να δούμε ποια από τις δύο θα καταρρεύσει πρώτη: «Είναι δύσκολο να κατανοήσουμε γιατί οι ΗΠΑ και οι ηγέτες της Ε.Ε πιστεύουν τα λόγια του Πούτιν και δεν τον κρίνουν από την συμπεριφορά του. Η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι ότι οι δημοκρατικοί πολιτικοί προσπαθούν να καθησυχάσουν τους πολίτες ζωγραφίζοντάς τους μια πιο όμορφη πραγματικότητα από αυτή που ισχύει. Είναι γεγονός ότι, η Ρωσία του Πούτιν και η Ε.Ε έχουν εμπλακεί σ' έναν αγώνα δρόμου ενάντια στο χρόνο: το ερώτημα είναι ποια από τις δύο θα καταρρεύσει πρώτη», προσθέτει ο Αμερικανός επενδυτής.

Εμείς από την πλευρά μας να υπενθυμίσουμε πως ο Πούτιν έχει πετάξει έξω από τη Ρωσία το Ινστιτούτο του Σόρος Open Society. 

*** Internet News ***