Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αποστολή όπλων από Ουκρανία σε Συρία (updated)

http://orientalreview.org/wp-content/uploads/2015/12/fullsize.jpg

15.2.2016

Σε προηγούμενο άρθρο με πληροφορίες είχαμε αναφέρει πώς υπάρχει ήδη μεγάλο κύκλωμα διακίνησης εξοπλισμού και όπλων από την εμπόλεμη περιοχή της Ουκρανίας προς την περιοχή της Συρίας. Από όσο φαίνεται το κύκλωμα αυτό έχει ακόμα μεγαλύτερες κινήσεις.Η έρευνα για τον παράνομο εξοπλισμό του DAESH από το σουνιτικό χώρο δε σταματά και συνεχώς φέρνει στο φως νέα στοιχεία. Εκτός από την παροχή ουκρανικού αντιαεροπορικού υλικού στη Σ. Αραβία και το Κατάρ, μέσω ύποπτων οδών και με άγνωστους αποδέκτες, η έρευνα έδειξε και αγορά βομβών μέσω των ιδίων διαδρομών.  

Τον Οκτώβριο του 2015, σύμφωνα με ηλεκτρονικό μήνυμα του ANTON PASHYNSKYI, δντή της SPETS TECHNO EXPORT (ουκρανική εταιρεία εμπορίας όπλων), προς τον Πολωνό συνεργάτη του στην «αμαρτωλή» “LEVEL 11” υπήρξε νέα πρόταση όπου το Κατάρ επιθυμούσε την αγορά 2000 βομβών OFAB 250-270. Το θέμα χαρακτηριζόταν επείγον, καθότι η πλευρά του Κατάρ πλήρωνε $2100 το κομμάτι.  Στο εν λόγω μήνυμα αναφερόταν σαφώς ότι τελικός αποδέκτης ήταν το ΥΠΑΜ του Κατάρ. Δεδομένου του οπλοστασίου της ΠΑ του Κατάρ, το οποίο περιλαμβάνει μόνο δυτικού τύπου α/φη, είναι απορίας άξιο για ποιον λόγο το Κατάρ ενδιαφέρεται για την αγορά ρωσικής σχεδίασης βομβών, ασύμβατων με τα α/φη του. Ιδιαίτερα δε όταν η τιμή της εν λόγω αγοράς είναι περίπου τριπλάσια από την τρέχουσα.

Συνημμένο στο ανωτέρω μήνυμα ήταν και το πιστοποιητικό τελικού αποδέκτη προκειμένου να υπογραφεί από την πολωνική εταιρεία.

Βάσει των ανωτέρω το μόνο που θα μπορούσαμε να υποθέσουμε θα ήταν η διοχέτευση των βομβών αυτών στη «μαύρη αγορά» για τον εξοπλισμό χωρών που υπόκεινται σε κυρώσεις αγοράς όπλων από τον Ο.Η.Ε.... και μαντέψτε κάτι περίεργο... όλες οι χώρες που υπόκεινται σε κυρώσεις διαθέτουν όπλα και κάποιες και α/φη ρωσικής κατασκευής!

Η περίπτωση του “false flag
Ως “false flag”ορίζονται επιθέσεις προβοκάτσιας συγκεκαλυμμένων επιχειρήσεων ώστε να παραπλανήσουν με τέτοιο τρόπο που να στοιχειοθετείται κατευθυνόμενα ως πηγή της δράσης οιοσδήποτε άλλος πλην του πραγματικού υπαίτιου. Στην περίπτωση της αγοροπωλησίας των βομβών προς το Κατάρ δεν έχουμε μία απλή αγορά όπλων ρωσικής σχεδίασης. Έχουμε την αγορά των βομβών που χρησιμοποιεί η ΠΑ της Ρωσίας στη Συρία(!) Τα Su-25, Su-24, και τα Tu-22 που πραγματοποιούν αποστολές carpet bombing (ευρείας κλίμακας βομβαρδισμοί από στρατηγικά βομβαρδιστικά με βόμβες κοινής χρήσης), χρησιμοποιούν κατά κόρον τις βόμβες γενικής χρήσης OFAB 250-270.

Su-25 σταθμευμένα στο Α/Δ της Λαττάκεια φορτωμένα με τις OFAB 250-270.
Ο συγκεκριμένος τύπος βομβών χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο από τα
Su-25
όταν δεν είναι φορτωμένα με καλάθους ρουκετών.

Α/Φ κρούσης
Su-24 κατά την απογείωσή του από το Α/Δ της Λαττάκεια για άλλη μία αποστολή εναντίον των αντιπάλων του Assad. Φαίνονται ξεκάθαρα οι βόμβες OFAB 250-270 φορτωμένες στους πτερυγικούς και κεντρικούς φορείς φόρτωσης.

 
Οπτικοακουστικό υλικό από το Ρ/ΥΠΑΜ με τους βομβαρδισμούς από Tu-22 σε αποστολές carpet bombing στη Συρία.


Έως τώρα έχουν υπάρξει αρκετές αναφορές από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (φίλα προσκείμενο προς τη Συριακή Αντιπολίτευση η οποία διαθέτει αρκετά καλές σχέσεις με της
Al-Nusra και το DAESH) για χρήση αεριών χλωρίνης, βομβών τύπου barrel bombs, βομβών διασποράς και εμπρηστικών βομβών, αναφορές για επιθέσεις εναντίον νοσοκομείων και σχολείων με φωτογραφίες από νεκρά παιδιά από επιθέσεις τόσο συριακών όσο και ρωσικών πτητικών μέσων. Αυτές οι αναφορές έχουν αρχίσει να βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στο διεθνή χώρο με το γάλλο πρωθυπουργό να δηλώνει ότι οι ρωσικοί βομβαρδισμοί αμάχων θα πρέπει να σταματήσουν και τον ρώσο ομόλογό του να υποχρεώνεται να απορρίψει τις κατηγορίες. Τι θα γινόταν όμως αν παγιδευμένες βόμβες ρωσικής κατασκευής εκρήγνυντο ξαφνικά με μαζικό ρυθμό μέσα σε γειτονιές με άμαχους; Τι θα γινόταν αν παγιδεύονταν μαζί με χημικά που διαθέτει το DAESH; Οι επιτροπές που θα εξέταζαν το χώρο δε θα μπορούσαν να βρουν τίποτα περισσότερο από υπολείμματα βομβών... ρωσικής σχεδίασης! 


Με 2000 βόμβες μπορεί κάποιος να πραγματοποιήσει “false flag” επιθέσεις οπουδήποτε στον κόσμο σε παρόντα ή μελλοντικά πεδία μάχης. Η Ρωσία θα βρεθεί σε ρόλο αμυνόμενου να προσπαθεί να αποδείξει ότι «δεν είναι ελέφαντας». Τα στοιχεία που μπορεί να παρουσιάσει η Μόσχα για την υπερασπισή της σε μία τέτοια περίπτωση επιδέχονται αμφισβήτησης και είναι στο χέρι της Διεθνούς γνώμης (ΟΗΕ, Ε.Ε., Η.Π.Α.) αν θα τα αποδεχτεί ή αν θα τα απορρίψει λόγω αμφιβολιών για την ακεραιότητα των δεδομένων. Ήδη έχουμε δει στο πρόσφατο παρελθόν δύο απόπειρες false flag εναντίον της Ρωσίας. Η πρώτη με την κατάρριψη του Boeing-777 των μαλαισιανών αερογραμμών στην Ουκρανία και η δεύτερη στην κατάρριψη του Su-24 από την τουρκική ΠΑ λόγω «παραβίασης». Ασχέτως της αποτυχίας τους δε σημαίνει ότι δε μπορούν να ξαναγίνουν false flag attacks και κυρίως δε σημαίνει ότι κάθε φορά θα μπορεί η Ρωσία να πείσει με αδιάσειστα στοιχεία. Ιδιαίτερα μετά και την πιο άμεση εμπλοκή της Σαουδικής Αραβίας που φαίνεται πως μετασταθμεύει στρατεύματά της στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας.

--- Πολυδεύκης---
Ειδικός Συνεργάτης του Geopolitics 


------------------------------------------------------------------------------------
Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2016. 
Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας.

*** Internet News ***