Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016

Δελτίο Αναφοράς Θεμάτων Ασφαλείας --- 21.3.2016

 

Δελτίο Αναφοράς Θεμάτων Ασφαλείας --- 21.3.2016

Το DAESH κατηγορεί η Τουρκία για την επίθεση στην Πόλη που σκότωσε 5 άτομα (βομβιστής, 3 Ισραηλινοί, 1 Ιρανός και τραυμάτισε δεκάδες). Παράλληλα απολύθηκε Τουρκάλα αξιωματούχος (μέλος του ΑΚΡ )που ευχήθηκε από twitter να είχαν πεθάνει οι υπόλοιποι ταξιδιώτες Ισραηλινοί θύματα της επίθεσης. Η αντίδραση από πλευράς Ισραήλ και Νεντανάχιου ήταν σφοδρή.

Άγνωστος αριθμός Αμερικανών πεζοναυτών από την 26η εκστρατευτική μονάδα είναι ήδη στο Ιράκ. Η μονάδα αριθμεί περίπου 2200 στρατιώτες. Συνολικά μέχρι στιγμής υπολογίζονται πάνω απο 3500 στρατιώτες των ΗΠΑ να βρίσκονται στο Ιράκ και να συνδράμουν τον Ιρακινό στρατό κατά του Ισλαμικού Χαλιφάτου. Σύμφωνα με τον Α.Carter, οι μονάδες των ΗΠΑ θα φέρουν εις πέρας επιχειρήσεις στοχευμένες και με περιορισμένη χειρουργική δράση κατά ειδικών στόχων του Χαλιφάτου.

Σε αυξημένη επιφυλακή όλες οι Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες καθώς μετά την σύλληψη του εγκεφάλου των επιθέσεων στο Παρίσι προχθές από την συνδιαστική επιχειρήση των Γαλλικών και Βελγικών δυνάμεων, αποκαλύφθηκαν στοιχεία για ύπαρξη διάσπαρτων οπλοστασίων και σχεδίων για επερχόμενα χτυπήματα σε διάφορα σημεία. Ήδη σε Λονδίνο αναμένεται πλήρη εφαρμογή του CONTEST ενώ και σε Γερμανία έχουν δοθεί οδηγίες κλιμάκωσης απο πλευράς Αρχών.

Το Ελληνικό λιμενικό σώμα μετά την ακινητοποίηση με πυρά των Τούρκων δουλέμπορων χθες ενώ είχαν ήδη αποβιβάσει μετανάστες σε Ελληνικές ακτές, δέχεται ήδη συγχαρητήρια ενώ παράλληλα η Τούρκικη ακτοφυλακή πιάστηκε στα πράσα στις 12.3 καθώς υπάρχει βίντεο που δείχνει σκάφος τους με κοντάρια να προσεγγίζει λέμβο μεταναστών και να προσπαθεί να το αναποδογυρίσει λίγα ΝΜ έξω από την Λέσβο. Η Τουρκική ακτοφυλάκη παραδέχεται πώς υπήρξε σκάφος και δράση της εκεί αλλά μόνο για να δέσει και να ρυμουλκήσει πίσω την λέμβο των μεταναστών και οχι να την βουλιάξει. Η αντίδραση από ΟΗΕ ήταν άμεση καθώς και από τους Γιατρούς Χωρις Σύνορα που τραβήξαν το βίντεο
(βίντεο εδώ -- )


*** Internet News ***