Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016

Δελτίο αναφοράς θεμάτων ασφαλείας -- 31.3.2016Δελτίο αναφοράς θεμάτων ασφαλείας -- 31.3.2016

- Ειδικές αναφορές υπάρχουν για σχέδιο υπό εκτέλεση στην Τουρκία από το DAESH για να πληγούν διάφοροι στόχοι σε όλη την χώρα, επισημαίνουν επίσημες πηγές από ΗΠΑ. Πριν από λίγο σημειώθηκε έκρηξη στο Ντιγιαρμπακίρ με νεκρούς και τραυματίες μετά από επίθεση με παγιδευμένο όχημα κατά αστυνομικών της αντιτρομοκρατικής δύναμης της Τουρκίας.

- Ο Γάλλος δράστης Reda Kriket που συνελήφθη φέρεται να είχε ολόκληρο οπλοστάσιο στο διαμέρισμα του. Οι πηγές στις Αρχές αναφέρουν πώς υπάρχει σχέδιο εν δράσει από τους Ισλαμιστές για να σκοτώσουν αξιωματούχο της Ε.Ε.  αλλά δεν δόθηκαν άλλες πληροφορίες. Οι πληροφορίες βασίζονται σε φωτογραφίες που βρέθηκαν σε φορητό Η/Υ που απεικόνιζαν το Βελγικό και Γαλλικό κοινοβούλιο καθώς και του Βέλγου πρωθυπουργού, ενώ υπήρχε κάτοψη σχεδίου του γραφείου του.

- Εκρήξεις και πυρά υπήρξαν την Τετάρτη το βράδυ στην Τρίπολη στην Λιβύη καθώς προσπάθησε ομάδα κυβερνητικού σχηματισμού να περάσει σε Τυνησία όμως αυτό μάλλον δεν ήταν εφικτό καθώς έγιναν αντιληπτοί και ακολούθησαν συγκρούσεις.

- Μετά την επίθεση στην Λαχόρη στο Πακιστάν από Ταλιμπάν έχει ακολουθήσει μια τεράστια επιχείρηση σκούπα που έχει οδηγήσει σε δεκάδες προσαγωγές αλλά και 5 συλλήψεις ατόμων που φέρονται να έχουν άμεση σχέση με την επίθεση.

- Στο πλαίσιο της συνάντησης για τα πυρηνικά όπου βρίσκονται πολλές χώρες εκτός της Ρωσίας, υπάρχει πολύ μεγάλη συζήτηση για την μεγάλη πιθανότητα τρομοκρατικού χτυπήματος σε πυρηνικές υποδομές ή με την μορφή επίθεσης μέσω "βρώμικης βόμβας". Θυμίζεται εδώ πώς οι αρχικοί στόχοι των τρομοκρατών στο Βέλγιο ήταν οι πυρηνικοί σταθμοί της χώρας κάτι που δεν επιτεύχθηκε μετά από άμεση αντίδραση των Αρχών.

- Αυξημένες οι ροές των μεταναστών σε Αδριατική, Λιβυκό πέλαγος αλλά και Βουλγαρία δείχνουν πώς τα μέτρα και οι συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα έχουν προκαλέσει την αλλαγή διαδρομών αρκετών μεταναστών που αρχίζουν και φεύγουν από τα παράλια της Ιωνίας.


Aλέξανδρος Νίκλαν
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας


*** Internet News ***