Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016

Αρνείται η Πολωνία να δεχθεί πρόσφυγες μετά τις Βρυξέλλες


23-3-16Επικαλούμενη τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες η Πολωνή πρωθυπουργός Μπεάτα Σίντλο υπαναχωρεί από τη δέσμευσή της να τηρήσει συμφωνία της προηγούμενης, κεντρώας κυβέρνησης για τη φιλοξενία περίπου 7.000 προσφύγων στο πολωνικό έδαφος, στο πλαίσιο του προγράμματος μετεγκατάστασης που υιοθετήθηκε πέρυσι από την ΕΕ.

«Θα το πω ξεκάθαρα, μετά από όσα συνέβησαν στις Βρυξέλλες δεν βλέπω καμία πιθανότητα να φθάσουν μετανάστες στην Πολωνία αυτή την στιγμή» δήλωσε η Μπεάτα Σίντλο, βάσει αποσπάσματος συνέντευξής της στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό Superstacja που προδημοσίευσε το δίκτυο πριν την προβολή ολόκληρης της συνέντευξης.

Η συντηρητική κυβέρνηση της Πολωνίας υπό την Μπεάτα Σίντλο, που ανέλαβε τη διακυβέρνηση τον Νοέμβριο, αντιτίθεται στο σχέδιο μετεγκατάστασης, ωστόσο είχε δεχτεί να τηρήσει τη δέσμευση που είχε αναλάβει η προηγούμενη, κεντρώα κυβέρνηση της Εύα Κόπατς για την υποδοχή περίπου 7.000 προσφύγων στη χώρα.

Υπό την πίεση της ΕΕ και της Γερμανίας, η κυβέρνηση Κόπατς είχε ψηφίσει υπέρ του σχεδίου αντίθετα με αρκετές άλλες χώρες της ανατολικής Ευρώπης που αντιδρούν σφοδρά. Οι χώρες αυτές μειοψήφησαν στη Σύνοδο του Σεπτεμβρίου, παρ' όλα αυτά διαμηνύουν ότι δεν θα ακολουθήσουν με την Ουγγαρία των φραχτών και των συρματοπλεγμάτων να ανακοινώνει μάλιστα διά του Βίκτορ Όρμπαν τη διεξαγωγή σχετικού δημοψηφίσματος.

Σε ομιλία της την Τετάρτη η Μπεάτα Σίντλο δήλωσε ότι οι τρομοκράτες που αιματοκύλισαν τις Βρυξέλλες «γελοιοποίησαν» την τελευταία συμφωνία για το Προσφυγικό που συνήφθη προ ημερών μεταξύ της Τουρκίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Ίσως είναι η ώρα να χτυπήσουμε τη γροθιά στον τραπέζι και να πούμε 'αρκετά η τρομοκρατία'. Τα παιδιά μας και χώρες βρίσκονται σε κίνδυνο και όλοι αρχίζουμε να φοβόμαστε. Η Ευρώπη δεν πρέπει να φοβάται. Πρέπει να πούμε 'αρκετά'» ανέφερε.


Πηγή:in.gr 

*** Internet News ***