Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016

ΗΠΑ: Το Ισλαμικό Κράτος έχει διαπράξει γενοκτονία


17-3-16Γενοκτονία αποκαλούν επίσημα οι ΗΠΑ, διά στόματος του επικεφαλής διπλωματίας Τζον Κέρι, τα εγκλήματα των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους με θύματα Γεζίντι, χριστιανούς και σιίτες μουσουλμάνους.

Η οργάνωση ευθύνεται παράλληλα για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εθνοκάθαρση, λέει ο Κέρι σημειώνοντας: «Το να χαρακτηρίσουμε αυτά τα εγκλήματα είναι σημαντικό, αλλά αυτό που είναι ουσιώδες είναι να τα σταματήσουμε».

Μιλώντας ενώπιον των δημοσιογράφων ο Τζον Κέρι ανέφερε ότι βάσισε την κατηγορία της γενοκτονίας στις πολυάριθμες αναφορές που έχει συγκεντρώσει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στα στοιχεία των υπηρεσιών πληροφοριών και άλλες πηγές τους τελευταίους μήνες.

Όμως, επισήμανε πως η αδυναμία πρόσβασης στις περιοχές που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος καθιστά δύσκολο τον σχηματισμό μίας ολοκληρωμένης εικόνας των θηριωδιών. Υπογράμμισε ότι πρέπει να αναζητηθούν τα «πλήρη στοιχεία», τονίζοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα υποστηρίξουν ενεργά προσπάθειες να συγκεντρωθούν στοιχεία για τα εγκλήματα και να λογοδοτήσουν οι υπαίτιοι.

Πηγή:in.gr 

*** Internet News ***