Κυριακή, 13 Μαρτίου 2016

Χίλαρι Κλίντον: Βασίλισσα του Χάους.

13-3-16


Γράφει η Γιώτα Χουλιάρα
Καθώς η μάχη για το χρίσμα στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών έχει ανάψει με τον σοσιαλιστή Μπέρνι Σάντερς να χτυπά στα ίσα την πρώην Πρώτη Κυρία και Υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, ένα ακόμη πρόβλημα έρχεται να προστεθεί σε όσα απασχολούν την οικογένεια του Μπιλ και της Χίλαρι.Πρόκειται για το βιβλίο « Queen of Chaos: The Misadventures of Hillary Clinton » της Diana Johnstone. Κάθε φορά που ο Ομπάμα δίσταζε ή αμφιταλαντεύονταν, εκείνη ήταν πρόθυμη εξηγεί στο νέο της βιβλίο η Johnstone, Αμερικανίδα συγγραφέας και δημοσιογράφος που μένει μόνιμα στο Παρίσι τα τελευταία χρόνια.


Σύμφωνα με τη συγγραφέα, οι επαναλαμβανόμενοι πόλεμοι των ΗΠΑ είχαν πάντοτε το ίδιο μοτίβο: την ευαισθητοποίηση της αμερικάνικης κοινής γνώμης από τα mainstream media σχετικά με μια νέα απειλή από χώρα εναντίον του λαού των ΗΠΑ. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση της χώρας έκανε όλη την βρώμικη δουλειά με βομβαρδισμούς και μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Η χώρα υποτιθέμενη απειλή καταστρεφόταν και ξεχνιόταν καθώς απ΄αυτήν έμενε μόνο ένα χάος, όπως η περίπτωση της Λιβύης. Σύμφωνα με την Johnstone, η Χίλαρι ως Υπουργός Εξωτερικών έχει κάνει μεγάλο κόπο για να αποδείξει ότι μπορεί να είναι η νέα Πρόεδρος ικανή να ξεκινήσει τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο ή αλλιώς τον Πόλεμο των Drones.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Χίλαρι θεωρείται ως η γυναικεία συνέχεια του νεοσυντηρητισμού του Τζωρτζ Μπους με αρκετούς να πιστεύουν πως μια μονομαχία της με τον εκκεντρικό Τραμπ θα οδηγούσε μεγάλη μερίδα του αμερικάνικου κοινού να στραφεί στον επιχειρηματία, μόνο και μόνο για να αποφύγει την σκληρή πρώην υπουργό εξωτερικών.


Από την άλλη, αρκετοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι μόνο ο αντίπαλος της Μπέρνι Σάντερς θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τους Ρεπουμπλικάνους και να κερδίσει μια ακόμη θητεία για τους Δημοκρατικούς στο Λευκό Οίκο.


«Η Χίλαρι Κλίντον είναι τόσο περήφανη για τον ρόλο της στην υποκίνηση του πολέμου της Λιβύης που η ίδια και οι σύμβουλοί της είχαν αρχικά προγραμματίσει να το χρησιμοποιήσουν ως βάση για το δόγμα Κλίντον, δηλαδή την στρατηγική αλλαγή του καθεστώτος, ως προεδρικό σύνθημα της προεκλογικής της εκστρατείας» αποκαλύπτει η Johnstone σε συνέντευξή της.

Προφανώς η ταινία 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi που ξεκίνησε να προβάλλεται στις αμερικάνικες αίθουσες στις 15 Ιανουαρίου και η αποδοχή της από το κοινό, τρόμαξαν τους συμβούλους επικοινωνίας της Κλίντον, που την απέτρεψαν από το να χρησιμοποιήσει το δόγμα Κλίντον στις προεκλογικές της ομιλίες τη στιγμή μάλιστα που εγκαλείται ακόμη από τους Ρεπουμπλικάνους για τον περίεργο ρόλο στην υπόθεση της Βεγγάζης ενώ σε τοπίο ομίχλης παραμένει και το Σκάνδαλο Πετρέους που όλως τυχαίως ξέσπασε αμέσως μετά.


Η λιβυκή καταστροφή με ενέπνευσε πραγματικά να γράψω αυτό το βιβλίο αναφέρει η Johnstone που δεν διστάζει να κατηγορήσει ανοικτά τη Χίλαρι. «Ο Πόλεμος δημιουργεί χάος και η Χίλαρι Κλίντον υπήρξε πρόθυμη υποστηρικτής κάθε επιθετικού πόλεμο των ΗΠΑ κατά το τελευταίο τέταρτο του αιώνα. Αυτοί οι πόλεμοι έχουν καταστρέψει ολόκληρες χώρες και έχουν προκαλέσει την ανεξέλεγκτη μεταναστευτική κρίση. Το χάος είναι εκεί για να μας δείξει την περιβόητη εμπειρία πολιτικής της Χίλαρι» λέει η Johnstone.


Η Diana Johnstone που υπήρξε συντάκτης για χρόνια του δημοκρατικού μηνιαίου περιοδικού In These Times θεωρεί πως η Κλίντον θα κάνει τα πάντα για να επαναφέρει στο προσκήνιο τους δεσμούς των ΗΠΑ με το Ισραήλ ακυρώνοντας ακόμη και την πολιτική της χώρας στην περίπτωση του Ιράν ενώ «εκτός από την απουσία της συμπόνιας φαίνεται να μην έχει καμία αμφιβολία για την απόλυτη ικανότητα των Ηνωμένων Πολιτειών να επικρατήσουν σε κάθε ένοπλη σύγκρουση, και αυτό είναι το πιο επικίνδυνο από όλα. »


=============================================================
  
Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2016. 
Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας.

*** Internet News ***