Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016

Ο Τραμπ πρόεδρος θα μεταφέρει την αμερικανική πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ

22-3-16Έχοντας πρώτα προειδοποιήσει το ρεπουμπλικανικό κατεστημένο στην Ουάσινγκτον να μην επιχειρήσει να του ανακόψει το δρόμο για το χρίσμα, ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε τη Δευτέρα στο CNN για να διανθίσει το μενού των εμπρηστικών δηλώσεών του με την αναφορά ότι θα μετέφερε την αμερικανική πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ.

Κατά τα άλλα, δήλωσε ότι θα εξέταζε το ενδεχόμενο ανοίξει ξενοδοχείο στην Κούβα, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να μειώσουν τις δαπάνες τους προς το ΝΑΤΟ.

Τη στιγμή που γράφεται ιστορία με την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Αβάνα, ο δισεκατομμυριούχος Τραμπ δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNN ότι η Κούβα έχει «μία κάποια δυναμική», όμως υπάρχουν και άλλοι παράγοντες, κυρίως το επιτόκιο 49%, που πρέπει να αναπροσαρμοστούν πριν εξετάσει σοβαρά το θέμα μίας επιχειρηματικής συμφωνίας.

Πέραν από τις μπίζνες που θα έκανε ή δεν θα έκανε με την κουβανική κυβέρνηση, ο Τραμπ ανέφερε πως πιθανόν θα συνέχιζε επί (απευκταίας) προεδρίας του την πορεία της οικονομικής και διπλωματικής ομαλοποίησης των σχέσεων των ΗΠΑ με την Κούβα.

Εν τω μεταξύ, αναφέρθηκε και στο ΝΑΤΟ λέγοντας ότι οι αμερικανικές δαπάνες πρέπει να μειωθούν.

«Πληρώνουμε δυσανάλογα. Είναι πάρα πολλά και ειλικρινά είναι ένας διαφορετικός κόσμος σήμερα απ' ότι ήταν όταν συνελήφθη η ιδέα [του ΝΑΤΟ]» είπε για να προσθέσει: «Πρέπει να το επανεξετάσουμε, αλλά ίσως πρέπει να πληρώνουμε πολύ λιγότερα προς το ΝΑΤΟ».

πηγή:in.gr 

*** Internet News ***