Τρίτη, 1 Μαρτίου 2016

Συνεχίζεται η κατεδάφιση στο Καλαί


1-3-16Χαοτική φαίνεται πως ήταν η νύχτα που πέρασε στην κατασκήνωση του Καλαί, καθώς χιλιάδες πρόσφυγες παρέμεναν στο σημείο αρνούμενοι να μετακινηθούν.

Οι γαλλικές αρχές έκαναν χρήση δακρυγόνων ενάντια των μεταναστών οι οποίοι από την πλευρά τους πετούσαν πέτρες στις ομάδες κατεδάφισης.

Οι ομάδες κατεδάφισης πρόκειται να επιστρέψουν σήμερα στο γαλλικό λιμάνι του Καλαί, ώστε να συνεχίσουν το έργο τους και να διαλύσουν τα εναπομείναντα πρόχειρα καταλύματα των μεταναστών. Χθες κατάφεραν να διαλύσουν 100 από αυτά.


Οι αρχές λένε ότι οι μετανάστες πρέπει να μετακινηθούν σε άλλο σημείο, χωρίς να διευκρινίζουν που, αλλά πολλοί από τους μετανάστες φοβούνται ότι αυτό θα τους αναγκάσει να ζητήσουν άσυλο στη Γαλλία και να απομακρυνθούν από το όνειρό τους να ταξιδέψουν στην Βρετανία.

Επίσης, σύμφωνα με τις αρχές, 1.000 μετανάστες θα επηρεαστούν από το σχέδιο έξωσης αλλά οι οργανισμοί που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, παρέχοντας βοήθεια στους μετανάστες, αναφέρουν ότι ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν εκεί είναι πολύ μεγαλύτερος.

πηγή:skai.gr

*** Internet News ***