Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2016

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ενόψει του Καθολικού Πάσχα

25-3-16Το διπλό χτύπημα των αιμοσταγών τζιχαντιστών στις Βρυξέλλες, που προκάλεσε σοκ σε ολόκληρο τον κόσμο και επανέφερε τον φόβο της τρομοκρατίας, μετά το μακελειό της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, ανάγκασε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες να ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας.

Ωστόσο, η συγκυρία του τρομοκρατικού χτυπήματος στο Βέλγιο έχει ακόμη μία διάσταση, που εντείνει ακόμη περισσότερο τον πανικό. Αυτές τις ημέρες, κορυφώνονται οι μετακινήσεις ενόψει του Καθολικού Πάσχα, την Κυριακή. Η βομβιστική επίθεση στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών σε μία περίοδο αυξημένων μετακινήσεων, είναι φυσικό να προκαλεί μεγάλη ανησυχία.

Τα κεντρικά αεροδρόμια της Ευρώπης τις τελευταίες ημέρες έχουν μετατραπεί σε φρούρια. Στη Γαλλία, δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας στο κεντρικό αεροδρόμιο του Παρισιού, το «Σαρλ ντε Γκωλ», ενώ έχουν ενισχυθεί και στο αεροδρόμιο της Τουλούζης.

Στην Ιταλία, διατάχθηκε εδώ και ημέρες η αύξηση των μέτρων ασφαλείας σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας. Προτεραιότητα δίνεται στο «Fiumicino» της Ρώμης, όπου η επιφυλακή αυξήθηκε στο ύψιστο επίπεδο. Η πρωτεύουσα της Ιταλίας αναμένεται το τριήμερο να κατακλυστεί από τουρίστες.

Χιλιάδες επισκέπτες ετοιμάζεται να υποδεχθεί και το Βερολίνο, όπου πληροφορίες αναφέρουν ότι επίσης έχει αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας, καθώς είναι επίσης ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς. Ωστόσο, βαλίτσες για την πρωτεύουσα της Γερμανίας δεν ετοιμάζουν μόνο τουρίστες, αλλά και φίλαθλοι.

Το Σάββατο το βράδυ είναι προγραμματισμένο το φιλικό ματς Γερμανίας - Αγγλίας. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες ή ενδείξεις για ακύρωση του αγώνα λόγω τρομοκρατικής απειλής, τις τελευταίες ώρες όμως πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν την αναβολή της αναμέτρησης. Την ερχόμενη Τρίτη, η ποδοσφαιρική ομάδα της Γερμανίας έχει προγραμματιστεί να δώσει και άλλο φιλικό, αυτή την φορά με την Ιταλία.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο, λίγες ημέρες μετά τις επιθέσεις του Παρισιού, είχε ματαιωθεί φιλικός αγώνας της Γερμανίας με την Ολλανδία στο Ανόβερο, καθώς υπήρχαν πληροφορίες για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση.Πηγή:real.gr 

*** Internet News ***