Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016

Γιάννης Πανούσης: Οι «Δίδυμοι Πύργοι» της Ευρώπης και οι εθνικοί κίνδυνοι στην Ελλάδα

22-3-16Σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη ντοκουμέντο που παραχώρησε σήμερα στο Ράδιο 9.84, ο πανεπιστημιακός και άλλοτε υπουργός Γιάννης Πανούσης, σχολιάζοντας αρχικά τα αιματηρά τρομοκρατικά χτυπήματα στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Πανούσης έκανε λόγο για τους "Δίδυμους Πύργους" της Ευρώπης, σημειώνοντας ότι όλα αλλάζουν πλέον στη κανονικότητα των Ευρωπαίων, με κράτη φρούρια και στρατοκρατούμενα, άνοδο της ακραίας ατζέντας και ασφυκτικών μέτρων ασφαλείας, αναδεικνύοντας πλέον εξ αντικειμένου την ανατροφοδότηση από τη μία του ισλαμικού τρομοκρατικού φονταμενταλισμού και των ακραίων εθνικιστικών τάσεων στην Ευρώπη.Όλα αυτά είπε ο Γιάννης Πανούσης δεν είναι αισιόδοξα για την Ελλάδα με τις προσφυγικές ροές να αυξάνουν από την Τουρκία παρά τη συμφωνία και ορατό τον κίνδυνο πλέον να μετατραπούμε σε "μαύρο κουτί" της Ευρώπης.

Κάτι τέτοιο όμως ανοίγει το ζήτημα των εθνικών κινδύνων με το Αιγαίο να έχει μετατραπεί σε ανοιχτό χώρο δραστηριοτήτων για όλους, από το ΝΑΤΟ μέχρι τους λαθρο-διακινητές.

Αποκάλυψε πως ως υπουργός της πρώτης κυβέρνησης Τσίπρα ήρθε αντιμέτωπος με τη λογική υπουργών για ανοιχτά σύνορα και πως όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε πως αν είχε ακουστεί ως υπουργός Δημόσιας Τάξης η κατάσταση θα ήταν διαφορετική.

Μίλησε για γενικευμένη διαφθορά σε όλο το πολιτικό σύστημα που κατατρώγει ως σαράκι τη Δημοκρατία, δήλωσε ότι ο Τσίπρας δεν ελέγχει το κόμμα του και ότι σε αυτό δεν έχουν όλοι την άποψη ότι έχουν ψηφιστεί για να υπηρετούν την αστική δημοκρατία και θεωρούν ποιο σημαντικό τις αποφάσεις κομματικών οργάνων.

Τάχθηκε κατά του οικουμενικού σχήματος, δηλώνοντας πως δεν είναι η λύση σε μία χώρα που κινδυνεύει να γίνει μόνο χώρος, υποστηρίζοντας ότι η Βουλή θα μπορούσε να στηρίξει ένα κυβερνητικό σχήμα 10 προσώπων με περιορισμένο χρονικό εύρος διακυβέρνησης για την λήψη κρίσιμων αποφάσεων για τη χώρα.

Μίλησε για την κατάσταση στη αστυνομία, τι συμβαίνει με τους κουκουλοφόρους και απάντησε στο αν η αστυνομία δρα με σχήματα κουκουλοφόρων , υποστηρίζοντας ότι άλλο η διείσδυση της αστυνομίας και άλλο η συνειδητή προβοκάτσια.

Παραδέχτηκε τέλος ότι εναλλακτική για την χώρα δεν φαίνεται να υπάρχει δηλώνοντας απαισιόδοξος διαχωρίζοντας πάντως τον Τσίπρα από τον ΣΥΡΙΖΑ ως μηχανισμό.

Ο καθηγητής και πρώην υπουργός βρίσκεται στο Ηράκλειο στα πλαίσια του κύκλου των διαλέξεων που ξεκινά το Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών απόψε. Συγκεκριμένα στις 7.00 μ.μ. στην αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητηρίου ο καθηγητής Εγκληματολογίας, στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Θράκης, θα αναπτύξει το θέμα: "Διαφθορά. Ο ύπουλος εχθρός της Δημοκρατίας".

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει η πρόεδρος του ΙΑΚΕ, Δρ.Ελένη Μαράκη και θα συντονίσει ο καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης, Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Παπαδάκης.

Υπενθυμίζεται ότι ακολουθεί από την 1η έως την Κυριακή 3 Απριλίου το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Εκπαίδευση Διά Βίου Μάθηση.

1 comments:

Ισως ο μοναδικος σοβαρος ανθρωπος από τον χωρο αυτό που δεν ξερω για ποιον λογο φανηκε τοσο αφελης ώστε να συμμετασχει σ'αυτην την φαρσοκωμωδια ενώ καλλιστα γνωριζε ότι θα παιξει το δολωμα και τον αποδιοπομπαιο τραγο που θα πληρωσει ιδεοληψίες.

*** Internet News ***