Τρίτη, 1 Μαρτίου 2016

Σε άτακτη οπισθοχώρηση το Ισλαμικό Χαλιφάτο


1-3-16
Σε άτακτη οπισθοχώρηση το Ισλαμικό Χαλιφάτο (Daesh) αφού ήδη έχασε το Xαλέπι, περιοχές κοντά σε Χόμς και Ράκα και τώρα έρχεται η ώρα της Μοσούλης.

Δυνάμεις από Γαλλία, Ρωσία και ΗΠΑ βρίσκονται σε συνεχή δράση εναντίον του DAESH ενώ παράλληλα προελαύνει με ιδιαίτερα ισχυρό τρόπο ο Συριακός στρατός.Η ερώτηση εδώ είναι αν τελικά το DAESH υποχωρεί ή ανασυντάσσεται και αναδιοργανώνεται με επίκεντρο την Τρίπολη και την Λιβύη πλέον. Να τονίσω πάντως πώς και στην Λιβύη βρίσκονται Αμερικανικές και Ιταλικές δυνάμεις που έχουν ξεκινήσει επιχειρήσεις.


Έχω αναφέρει πώς μια τέτοια κίνηση "πένσα" με μπότες στο έδαφος πλέον θα εξαϋλώσει κάθε ισχύ του Ισλαμικού Χαλιφάτου και θα το περιορίσει πάρα πολύ, τόσο πολύ που θα σταματήσει να είναι απειλή πλέον. Σημειώνω πώς στις ΗΠΑ ήδη έχει ξεκινήσει αλλαγή πολιτικής για το συγκεκριμένο θέμα. Στο μεταξύ οι ΗΠΑ έχουν εξαπολύσει μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπιθέσεις με αποτέλεσμα το μπλοκάρισμα κάθε λειτουργίας και τηλεπικοινωνιών των Ισλαμιστών δημιουργώντας χάος στις παρατάξεις τους και προκαλώντας απομόνωση στις κατά τόπους μονάδες τους. Ήδη το Πεντάγωνο ανακοίνωσε σχετικές αποφάσεις.Αλέξανδρος Νίκλαν
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας---------------------------------------------------------------------------

Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2016. 
Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας.

*** Internet News ***