Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016

Τραμπ: Στηρίζω μόνο τον εαυτό μου και κανέναν άλλο Ρεπουμπλικανό


30-3-16

Υπαναχωρώντας από δέσμευσή του στην ενότητα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, με φόντο τη μάχη χαρακωμάτων με τον Τεντ Κρουζ, ο Ντόναλντ Τραμπ λέει ότι δεν πρόκειται να υποστηρίξει τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών σε περίπτωση που ο ίδιος χάσει το χρίσμα του κόμματος για τις προεδρικές κάλπες του Νοεμβρίου.

«Όχι, πλέον» είπε ξεκάθαρα ερωτηθείς εάν ισχύει η υπόσχεση που είχε δώσει πέρυσι σχετικά με την υποστήριξή του σε οποιονδήποτε άλλο Ρεπουμπλικάνο, που θα εκλεγεί ως προεδρικός υποψήφιος του κόμματος.

Ντόναλντ Τραμπ, Τεντ Κρουζ και Τζον Κέισικ βρέθηκαν σε προεκλογική εκδήλωση που διοργάνωσε το CNN στο Ουισκόνσιν, όπου διεξάγονται προκριματικές την επόμενη εβδομάδα. Κρουζ και Κάσιτς αρνήθηκαν να δηλώσουν καθαρά τι εάν ενώνονταν πίσω από έναν υποψήφιο.

Ο Τραμπ υπέγραψε σχετική δέσμευση το Σεπτέμβριο σε μία κίνηση σκοπιμότητας για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των μελών της Εθνικής Επιτροπής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ενώ την ίδια γραπτή υπόσχεση έχουν υπογράψει όλοι οι συνυποψήφιοί του για το προεδρικό χρίσμα.

Το είπα-ξείπα έρχεται καθώς ο Τραμπ προσπαθεί να αμυνθεί κατά της πολιτικής πρόκλησης που αντιπροσωπεύει ο Τεντ Κρουζ, γερουσιαστής από το Τέξας, ο οποίος έρχεται δεύτερος στην προσπάθεια εξασφάλισης των 1.237 Ρεπουμπλικάνων εκλεκτόρων που απαιτούνται προκειμένου να επιλεγεί ο προεδρικός υποψήφιος του κόμματος.

Το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο υποψηφίων μετατοπίστηκε στις συζύγους τους την προηγούμενη εβδομάδα, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις και επαναφέροντας προσωπικές αντιπαραθέσεις, τις οποίες επιδιώκει με κάθε τρόπο ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος.

Από την πλευρά και ο Κρουζ αρνήθηκε να απαντήσει ευθέως εάν ο ίδιος θα υποστήριζε για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών κάποιον άλλον εκτός της υποψηφιότητάς του. «Θα σας πω την άποψή μου για το ζήτημα αυτό. Ο Ντόναλντ δεν θα είναι ο προεδρικός υποψήφιος. Θα τον νικήσουμε» τόνισε.

Ο Τραμπ δήλωσε ότι δεν έχει ανάγκη την υποστήριξη του Κρουζ. «Τον παρακολουθώ και διαπιστώνω πόσο βασανίστηκε για νας σας δώσει την απάντηση που σας έδωσε όταν του κάνατε την παραπάνω ερώτηση» είπε ο Τραμπ στον Άντερσον Κούπερ του CNN. «Δε θέλω να βασανίζεται. Θα σας πω ότι δεν χρειάζομαι την υποστήριξή του. Δε θέλω να τον κάνω να αισθάνεται άβολα» απάντησε σαρκαστικά.

Παράλληλα, ο Τραμπ παραδέχτηκε ότι αρκετοί από τους Ρεπουμπλικανούς που εγκατέλειψαν την κούρσα διεκδίκησης του προεδρικού χρίσματος δεν τον συμπαθούν, αναφερόμενος στον πρώην κυβερνήτη της Φλόριντα Τζεφ Μπους, στον κυβερνήτη του Ουινσκόνσιν Σκοτ Γουόλκερ, αλλά και στο γερουσιαστή Ραντ Πολ από το Κεντάκι.

Ο Γουόλκερ τάχθηκε υπέρ του Κρουζ, ενώ η διεξαγωγή του προκριματικού εκλογικού κύκλου στο Ουισκόνσιν έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 5 Απριλίου.

«Τον έθεσα εκτός προεκλογικής εκστρατείας» είπε ο Τραμπ για τον Γουόλκερ, ο οποίος εγκατέλειψε τις προεδρικές του φιλοδοξίες το φθινόπωρο. «Επίσης, έθεσα εκτός μάχης τους Τζεφ Μπους και Ραντ Πολ. Καταλαβαίνω γιατί δεν με συμπαθούν» συνέχισε.

Ο τρίτος υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα, κυβερνήτης του Οχάιο Τζον Κέισικ ήταν επίσης διστακτικός για την τήρηση της υπόσχεσης του, δηλώνοντας: «Έχω θορυβηθεί από ορισμένα πράγματα που είδα στη διάρκεια της πρεκλογικής εκστρατείας. Θέλω να δω πως θα εξελιχθεί η κατάσταση» ανέφερε.

πηγή:in.gr 

*** Internet News ***