Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016

Μετά τους Ισραηλινούς και οι Αμερικάνοι φεύγουν από Τουρκία

29-3-16


Εντολή για την αποχώρηση των οικογενειών Αμερικανών διπλωματών και στρατιωτικού προσωπικού από τμήματα της νότιας Τουρκίας εξέδωσαν την Τρίτη το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το Πεντάγωνο, εξαιτίας φόβων για την κατάσταση ασφαλείας στην περιοχή.

Απομακρύνονται με δαπάνη της αμερικανικής κυβέρνησης οι οικογένειες του πολιτικού προσωπικού που υπηρετεί στο αμερικανικό προξενείο στα Άδανα και οι συγγενείς του στρατιωτικού προσωπικού που βρίσκεται στη βάση του Ιντζιρλίκ, τη Σμύρνη και τα Μούγλα.

Σε ανακοίνωση του στρατού αναφέρεται ότι η απομάκρυνση γίνεται «εξαιτίας των συνεχιζόμενων ανησυχιών για την κατάσταση ασφαλείας στην περιοχή».

Αναμένεται να ακολουθήσει αναβαθμισμένη ταξιδιωτική οδηγία για τους Αμερικανούς, με την κυβέρνηση να προειδοποιεί για αυξημένη απειλή επιθέσεων στην Τουρκία.


Η απόφαση για την απομάκρυνση των οικογενειών των Αμερικανών διπλωματών και στρατιωτικών από τη νότια Τουρκία λήφθηκε μία ημέρα μετά την ταξιδιωτική οδηγία του Ισραήλ για την Τουρκία, με την οποία προειδοποιούσε τους πολίτες του να εγκαταλείψουν τη χώρα το συντομότερο δυνατό και να αποφύγουν να ταξιδέψουν στην Τουρκία.

*** Internet News ***