Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016

Γιούνκερ: Η Ευρώπη χρειάζεται Ένωση Ασφάλειας


23-3-16«Η Ευρώπη εκτός από την Ενεργειακή, την Τελωνειακή και την Οικονομική Ένωση χρειάζεται και μια Ένωση Ασφάλειας», ανέφερε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με το Γάλλο πρωθυπουργό, Εμάνουελ Βαλς.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός συμμετείχε νωρίτερα στο σημερινό Κολλέγιο των Επιτρόπων όπου έθεσε τα κοινά ζητήματα ασφαλείας. Σύμφωνα με τον ίδιο, προτεραιότητα είναι η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των κρατών-μελών. «Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας για να βελτιώσουμε τη συνεργασία μεταξύ των κρατών-μελών και να εγγυηθούμε την ασφάλεια στους λαούς μας», σημείωσε ο Εμ. Βαλς ενώ πρόσθεσε πως στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας ιδιαίτερη σημασία παίρνουν η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων, η καταπολέμηση της εμπορίας όπλων, το PNR και η ευρωπαϊκή ακτοφυλακή και συνοριοφυλακή.

Οι δύο άντρες συμφώνησαν πως το πακέτο μέτρων που έχει προτείνει η Επιτροπή για την ασφάλεια και περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω πρέπει να τεθεί σ΄εφαρμογή το συντομότερο.

http://www.sofokleousin.gr/

*** Internet News ***