Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016

Αιχμές Ομπάμα για Τραμπ

16-3-16Χωρίς να τον κατονομάσει, στοχοποίησε τον δισεκατομμυριούχο Ντόναλντ Τραμπ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, καταγγέλλοντας ανήμερα των κρίσιμων προκριματικών εκλογών, τον «χυδαίο» τόνο που έχει υιοθετηθεί στην προεκλογική εκστρατεία.

«Έχουμε ακούσει χυδαίες ομιλίες, πηγές διχασμού, που στοχοθέτησαν τις γυναίκες, τις μειονότητες» δήλωσε ο κ. Ομπάμα κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης που είχε με γερουσιαστές του Κογκρέσου, υπενθυμίζοντας ότι αυτές οι δηλώσεις έχουν αντίκτυπο πέρα από τα σύνορα των ΗΠΑ.

«Ποιοι είμαστε; Πως γινόμαστε αντιληπτοί σε ολόκληρο τον κόσμο; Ο κόσμος προσέχει αυτά που λέμε ή αυτά που κάνουμε» υπογράμμισε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορείται από τους αντιπάλους του, ακόμα κι εντός του στρατοπέδου των Ρεπουμπλικανών, ότι τροφοδοτεί μια ατμόσφαιρα ολοένα και πιο τοξική με την προεκλογική του εκστρατεία, μετά τα επεισόδια και την ένταση που σηματοδότησαν συγκεντρώσεις του κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

«Πρέπει όλοι μας να διερωτηθούμε σχετικά με αυτά που κάνουμε τα οποία θα μπορούσαν να ενισχύσουν αυτήν την μοχθηρή ατμόσφαιρα στον πολιτικό μας κόσμο» συνέχισε ο ίδιος.

«Παρότι ορισμένοι έχουν μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης σε σύγκριση με άλλους, επαφίεται σε όλους εμάς να αντιστρέψουμε την τάση. Η εχθρότητα γεννά την εχθρότητα» προειδοποίησε.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρόσθεσε: «Αυτό πρέπει να σταματήσει. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με το πολιτικά ορθό. Πρόκειται για μία διαβρωτική συμπεριφορά που μπορεί να αποδυναμώσει τη δημοκρατία μας, την κοινωνία μας κι ακόμα και την οικονομία μας».


Πηγή:skai.gr 

*** Internet News ***