Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2016

Στο υψηλότερο επίπεδο του έτους η δημοτικότητα της Μέρκελ9-3-16Η υποστήριξη προς την καγκελάριο της Γερμανίας αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο του έτους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης λίγες ημέρες πριν από τις τοπικές εκλογές σε τρία γερμανικά ομόσπονδα κρατίδια.

Η αύξηση αυτή ωστόσο δεν αντανακλάται και στο κόμμα της. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa, η Μέρκελ θα εξασφάλιζε το 50% των ψήφων, δύο ποσοστιαίες μονάδες περισσότερο σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση, σε μία υποθετική προεδρική εκλογή, έναντι του σοσιαλδημοκράτη Ζίγκμαρ Γκάμπριελ που θα περιοριζόταν στο 13%.

Ωστόσο, το συντηρητικό μπλοκ των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU-CSU) παραμένει καθηλωμένο στο 35%. Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα συγκεντρώνει το 23%, υποχωρώντας κατά μία μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση.
Το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), το οποίο αναμένεται να καταγράψει καλή επίδοση στις τοπικές εκλογές της Κυριακής στη Βάδη-Βιρτεμβέργη, τη Ρηνανία-Παλατινάτο και τη Σαξονία-Ανχαλτ, περνά στο 10%, ενισχυμένο κατά μία μονάδα.

Οι τοπικές εκλογές αποτελούν το πρώτο τεστ της Μέρκελ για την ανοικτή της προσφυγική πολιτική, έπειτα από οκτώ σκληρούς μήνες κατά τους οποίους κατέγραψε απώλειες για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και ήλθε σε σύγκρουση με κυβερνητικούς, καθώς και ευρωπαίους εταίρους.

*** Internet News ***