Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016

Δεδομένο: Ο κύριος πυρήνας της τρομοκρατίας είναι το δογματικό Ισλάμ.
23-3-16

Είναι τελικά τόσο αθώο το Ισλάμ όσο λένε κάποιοι ανθρωπιστές υπερασπιζόμενοι  καταστάσεις και πρόσωπα;
Στις ακόλουθες φωτογραφίες θα βρεί όποιος θέλει στοιχεία από επίσημη βάση δεδομένων σχετικά με την τρομοκρατία (Maryland START GTD) που απεικονίζουν τρία βασικά σημεία.

Αρχικά, τον αριθμό επιθέσεων που αυξάνει από τα τέλη του 1980 μέχρι και σήμερα, όπου ξαφνικά υπάρχει μια μέγιστη αύξηση χτυπημάτων (άρα ελάχιστα έχει να κάνει και με διάφορες παρεμβάσεις στρατού από την Δύση στην περιοχή), τις χώρες που πλήττονται από τρομοκρατία που αφορά κυρίως τις ίδιες τις χώρες των οργανώσεων και πολύ λιγότερο Δυτικές χώρες, κάτι που δείχνει πώς μάλλον το θέμα δεν είναι τι κάνουν οι κυβερνήσεις της Δύσης, αλλά το θέμα είναι η κατάσταση που επικρατεί στην σημερινή περιοχή του πλανήτη.
                           Χώρες που έχουν δεχτεί επιθέσεις από Ισλαμιστικές οργανώσεις.

Όπως φαίνεται κύριος στόχος είναι η Μέση Ανατολή και η Βόρειος Αφρική.
Επίσης, σημαντικό να εξετάσουμε είναι η φύση των στόχων, που προφανώς και είναι πολίτες στο μεγαλύτερο μέρος τους, με στρατιωτικούς στόχους να ακολουθούν και μετά όποιοι άλλοι.                Στατιστικά για την φύση των στόχων για Ισλαμικές οργανώσεις τρομοκρατίας

Τώρα είναι καλό κάποιος να μπει και στην διαδικασία σύγκρισης για το ποιές είναι οι πιο θανατηφόρες οργανώσεις.
Πρώτη και με διαφορά μάλιστα έρχεται η Μπόκο Χαράμ, μετά έρχεται το DAESH και τρίτη οργάνωση είναι η Αλ Κάιντα.
Πρώτη Ευρωπαική οργάνωση είναι ο IRA, αλλά είναι κάπου στην 8 ή 9η θέση μεταξύ πολλών φανατικών Ισλαμιστικών οργανώσεων.

Θα αναρωτηθείτε γιατί αυτή η ανάρτηση;Διότι πολλές φορές είναι καλύτερο να μιλάς με στοιχεία προβάλοντας τα, γιατί τελικά το πρόβλημα δεν λύνεται με ευχολόγια αλλά με αποδείξεις. Την τελευταία εικοσαετία η Ισλαμική τρομοκρατία παραμένει μία από τις κύριες απειλές για την ασφάλεια του πλανήτη, ειδικότερα στοχεύοντας σε αμάχους και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.

Ξεκινώντας από αυτό ως πρώτο δείγμα στατιστικής, θα πρέπει  να ληφθεί υπόψιν ο κοινός παράγοντας που δεν είναι άλλος από τον θρησκευτικό παράγοντα των οργανώσεων αυτών. Κάτι που μανιωδώς και σχεδόν μετά βδελυγμίας απορρίπτουν διπλωματικοί και πολιτικοί κύκλοι με επίσημη δικαιολογία το political correct αλλά με εμφανή συμφέροντα από πίσω που φωτογραφίζουν συγκεκριμένες χώρες και συγκεκριμένες κάστες εξουσίας.

Το πρόβλημα είναι πώς αποφεύγοντας να χτυπήσεις την ιδεολογία μιας τέτοιας τρομοκρατικής έξαρσης είναι σχεδόν απόλυτα σίγουρο πώς οδηγείται σε αποτυχία κάθε προσπάθεια αντιστροφής κλίματος. Ίσως, μάλιστα  να οδηγεί σε στιγματισμό ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ χειρότερα από το να γίνει αποδεκτό πώς η δογματική ιδεολογία της θρησκείας είναι το κίνητρο των "στρατιωτών" των οργανώσεων αυτών παρά κάποια αόριστη εικόνα πώς οι κακοί δυτικοί είναι η ρίζα του κακού.


Πηγή στοιχείων : GTD Maryland START
Αλέξανδρος Νίκλαν
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας

*** Internet News ***