Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016

Γερμανία: Δημιουργούν βαγόνια μόνο για γυναίκες μετά τις σεξουαλικές επιθέσεις στην Κολωνία


28-3-16Την πρωτοβουλία να δημιουργήσουν βαγόνια τρένων αποκλειστικά για γυναίκες και παιδιά έλαβε μία γερμανική σιδηροδρομική εταιρεία, την ώρα που τα κρούσματα σεξουαλικών παρενοχλήσεων έχουν πληθύνει στη χώρα.

Αφορμή στάθηκε η παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία της Γερμανίας, οπότε και έγιναν καταγγελίες στην αστυνομία για 800 κρούσματα σεξουαλικών παρενοχλήσεων .

Η εταιρεία που θα προχωρήσει σε αυτή την κίνηση ονομάζεται «Regiobahn» και τα τρένα της διασχίζουν την απόσταση μεταξύ των πόλεων Leipzig και Chemnitz.

Μάλιστα, τα βαγόνια αυτά θα είναι τα αμέσως διπλανά από την καμπίνα του οδηγού, σε μια προσπάθεια να κάνουν τις γυναίκες να αισθανθούν ακόμα περισσότερη ασφάλεια.

Παρ' όλα αυτά η εταιρεία «Regiobahn» τονίζει πως η απόφασή της δεν σχετίζεται άμεσα με τα περιστατικά στην Κολωνία, αλλά με τη γενικότερη ανασφάλεια που επικρατεί στη χώρα.

Η ιδέα για τα βαγόνια, που θα χωρίζονται ανάλογα με το φύλο των επιβατών, προτάθηκε πέρυσι και στο Ηνωμένο Βασίλειο από τον ηγέτη του Εργατικού Κόμματος, Jeremy Corbyn, ο οποίος είχε δηλώσει:«Κάποιες γυναίκες μου μίλησαν για την αύξηση των παρενοχλήσεων στα μέσα μαζικής μεταφοράς και πως θα μπορούσαν να μειωθούν αν λειτουργούσαν βαγόνια μόνο για γυναίκες».

Σημειώνουμε πως το συγκεκριμένο μέτρο ασφαλείας εφαρμόζεται ήδη στη Βραζιλία, το Μεξικό και την Αίγυπτο.

http://www.sofokleousin.gr/

*** Internet News ***