Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016

Ξένος Τύπος: Η Γερμανία ο επόμενος στόχος των τζιχαντιστών

23-3-16Η Γερμανία πρόκειται να είναι ο επόμενος στόχος των τζιχαντιστών,εκτιμούν δημοσιεύματα του γαλλικού και του γερμανικού Τύπου.

Τα ξένα ΜΜΕ κάνουν λόγο στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που έχουν λάβει οι αρχές τους τελευταίους μήνες, τους ενεργούς τρομοκρατικούς πυρήνες που δρουν στη χώρα αλλά και τις τρομοκρατικές επιθέσεις που κατάφερε να αποτρέψει η γερμανική αστυνομία. 

Αρχικά, η γαλλική Le Figaro γράφει ότι από το 2011 οι Γερμανοί έχουν ενδείξεις για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα. Δώδεκα επιθέσεις έχουν ήδη αποτρέψει οι γερμανικές αρχές τα τελευταία χρόνια. Το Μάιο του 2015 απέτρεψαν ένα μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα στη Φρανκφούρτη. Έκτοτε τα μέτρα ασφαλείας παραμένουν αυξημένα.

Από την πλευρά της, η γερμανική εφημερίδα "Bild" επισημαίνει ότι, ορισμένοι εκ των συνεργών του Σαλάχ Αμπντεσλάμ είχαν περάσει και από το γερμανικό έδαφος.

Επιπλέον, όταν η Γερμανία ανακοίνωσε ότι εντάσσεται στις χώρες του διεθνούς συνασπισμού που βομβαρδίζουν θέσεις τζιχαντιστών στη Συρία, τότε αυτομάτως μπήκε στο "μάτι" των τρομοκρατών.


http://www.sofokleousin.gr/

*** Internet News ***