Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016

Ο Άσαντ δηλώνει έτοιμος για εκλογές… αν το ζητήσει ο λαός

31-3-16Ο Άσαντ παραχωρώντας συνέντευξη στο ρωσικό δίκτυο Sputnik εξέφρασε την πρόθεσή του να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, εφόσον, βέβαια, το ζητήσει ο λαός, ένας λαός που έχει «αποδεκατιστεί», με εκατομμύρια ανθρώπων να έχουν εκτοπιστεί εν μέσω σφοδρών συγκρούσεων.

Ο Άσαντ τόνισε πως είναι έτοιμος για πρόωρες προεδρικές εκλογές αν οι πολίτες του επιθυμούν, επισημαίνοντας πως «εξαρτάται από τη θέση των Σύρων, αν υπάρχει λαϊκή βούληση να πραγματοποιηθούν πρόωρες προεδρικές εκλογές. Αν υπάρχει τέτοια βούληση, τότε δεν είναι πρόβλημα για εμένα. Είναι φυσικό να απαντήσω στη θέληση του λαού και ότι στις αντικαθεστωτικές δυνάμεις. Αυτό το ζήτημα απασχολεί κάθε  πολίτη γιατί κάθε πολίτης ψηφίζει για πρόεδρο».

Άλλωστε, όπως εξήγησε, οι πρόωρες προεδρικές εκλογές αποτελούν μέρος της πολιτικής διαδικασίας, η οποία είναι απαραίτητη για την μετάβαση της εξουσίας.

«Τέθηκε η πρόταση να γίνουν βουλευτικές εκλογές μετά την εφαρμογή του νέου Συντάγματος. Αυτές οι εκλογές θα δείξουν την ισορροπία των εξουσιών στην πολιτική αρένα. Τότε, μία νέα κυβέρνηση θα σχηματιστεί σύμφωνα με την παρουσίαση των πολιτικών δυνάμεων στο νέο κοινοβούλιο. Όσο για τις προεδρικές εκλογές, αυτές αποτελούν ένα εντελώς διαφορετικό ζήτημα», εξήγησε ο πρόεδρος της Συρίας.

Κατά τη συνέντευξή του, μάλιστα, δήλωσε πως οι προεδρικές εκλογές «στις οποίες όλοι θα συμμετάσχουν» θα είναι καλύτερες για τη χώρα, από την προεδρία που εκλέγεται από τη βουλή.

«Πιστεύω ότι ο λαός που εκλέγει απευθείας τον πρόεδρό του και όχι το κοινοβούλιο, είναι μία καλύτερη επιλογή για όλους στη Συρία», επισήμανε ο πρόεδρος της χώρας.

Την ίδια ώρα, κατήγγειλε για μία ακόμα φορά την Τουρκία για τη θέση της απέναντι στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Χαλιφάτου, τονίζοντας πως τουρκικά στρατεύματα ήδη επιχειρούν στη Συρία.

Μάλιστα, ο Άσαντ επισήμανε πως η χώρα είναι έτοιμη να απαντήσει σε οποιαδήποτε επίθεση, εξηγώντας ότι τα αντίμετρα στις «επιθετικές ενέργειες» της Άγκυρας πρέπει να σημειωθούν εντός συριακού εδάφους.

*** Internet News ***