Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2016

Προπαγάνδα για DAESH και τρομοκρατία.http://cdn.spectator.co.uk/content/uploads/2016/03/Leader.jpg

25.3.2016

Στις Βρυξέλλες πρόσφατα είδαμε, σε μία φαντασμαγορική απόδοση, το θάνατο 34 πολιτών και τον τραυματισμό άνω των 180. Πολλοί μπορεί να απορούν γιατί χρησιμοποιώ τη λέξη «φαντασμαγορική»... μα φυσικά, γιατί αυτός είναι ο τρόπος που επέλεξε το φιλάνθρωπο και ευαίσθητο Ευρωπαϊκό σύστημα για να αποδώσει το τρομοκρατικό πλήγμα!


Πριν ακόμα ξεκινήσει η αστυνομική έρευνα τα ΜΜΕ, ιδίως στο Βέλγιο, είχαν φτάσει και στο πόρισμα αυτής. Υπεύθυνο για την επίθεση ήταν το DAESH και μάλιστα έδιναν στον κόσμο και οπτικοακουστικό υλικό για να επιβεβαιώσουν τον εαυτό τους και την έρευνα, την οποία έκαναν.

Όπως μπορείτε να δείτε το βίντεο αναφέρει την ημερομηνία του τρομοκρατικού χτυπήματος στο Βέλγιο... το μόνο ίσως αληθινό, σε σχέση με αυτό, διότι όπως θα δούμε και παρακάτω το βίντεο προέρχεται από τρομοκρατικό χτύπημα στο αεροδρόμιο Domodedovo της Ρωσίας στις 24-01-2011(!) και βρίσκεται στο youtube από το Νοέμβριο του 2013!Θα μπορούσε κάποιος να πει πως ότι έγινε, έγινε κατά λάθος... ωστόσο, όποιος δει το αυθεντικό βίντεο θα διαπιστώσει ότι υπάρχουν φωνές στα ρώσικα, οι οποίες στη βελγική έκδοση έχουν αφαιρεθεί! Αν μη τι άλλο στοιχειοθετείται δόλος. 


Το οπτικοακουστικό υλικό ανέβηκε στα lalibre.be και dhnet.be στις 09:07 τοπική, ενώ οι επιθέσεις έλαβαν χώρα περίπου στις 08:00 τοπική... αυτό σημαίνει ότι τα ΜΜΕ θα έπρεπε να έχουν αποκτήσει αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία πρόλαβαν να δέσουν μέσα σε ρεπορτάζ εντός μίας ώρας, από τη στιγμή που ακούστηκε η έκρηξη!


Φυσικά έχουν ακολουθήσει η καταδίκη από το RTL Belgique για το δημοσιογραφικό λάθος και τον «υπερβάλλοντα δημοσιογραφικό ζήλο» και η αφαίρεση των βίντεο, αλλά η ζημιά είχε γίνει ήδη. Η τρομοκρατία στην Ευρώπη είχε μπει από το σύγχρονο «παράθυρο» της οικογενειακής εστίας: την οθόνη του Η/Υ ή της τηλεόρασης.


Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, τα δυτικά μέσα δείχνουν μία ιδιαίτερη σπουδή στην προβολή των τρομοκρατικών χτυπημάτων στην Ευρώπη, λειτουργώντας ως ψυχικοί απορροφητήρες. Δεν είναι όμως μόνο τα βέλγικα ΜΜΕ τα οποία λειτουργούν ως πτωματοφάγα σε ένα ΕΘΝΙΚΟ ζήτημα για τη χώρα τους, όπως είναι η αντιμετώπιση του τζιχαντισμού. Ας δούμε λίγο πιο διευρυμένα παραδείγματα.


Σύμφωνα με την Independent «οι υποστηρικτές του DAESH γιορτάζουν την επιτυχία τους στο διαδίκτυο (σ.σ. εννοεί σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης) καθώς φήμες συνηγορούν πως η οργάνωση βρίσκεται πίσω από το κύμα θανατηφόρων επιθέσεων στη βελγική πρωτεύουσα» Φυσικά, διαβάζοντας αυτή τη δημοσίευση, αυτό που έμεινε στο μυαλό είναι ότι το DAESH βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις, ιδιαίτερα αν είστε Γάλλος, Βέλγος, Γερμανός, Ολλανδός κτλ. και διαβάσετε κι εκείνο το «θανατηφόρες επιθέσεις». Κανένας δε θα παρατηρήσει ότι το άρθρο στηρίζεται σε φήμες και πολύ περισσότερο σε υλικό ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης... για να γίνει πιο κατανοητό το μέγεθος του λογικού σφάλματος θα κατασκευάσουμε ένα παρεμφερές περιστατικό: έγιναν βομβιστικές επιθέσεις στην Άγκυρα, βγαίνουν 10 Έλληνες ακροδεξιοί και γιορτάζουν στο μπαλκόνι τους, άρα τις επιθέσεις τις έκαναν Έλληνες...


Το ειδησεογραφικό πρακτορείο του DAESH υπό την επωνυμία Amaq Agency εξέδωσε την κάτωθι δημοσίευση:
 

Το θέμα όμως είναι ΠΏΣ γνωρίζουμε ότι το Amaq ανήκει στους τζιχαντιστές; Είναι κάτι που το ίδιο επικαλείται και δε μπορεί να υπάρξει καμία επιβεβαίωση. Φυσικά την ανακοίνωση του Amaq χρησιμοποίησε αμέσως το Reuters... και όπως καταλαβαίνετε όλος ο κόσμος έχει πληροφορηθεί ήδη τους ενόχους και τον τρόπο που έγινε η τρομοκρατική επίθεση, πριν ακόμα το σκεφτεί το μυαλό του αστυνομικού ερευνητή...

 http://securityaffairs.co/wordpress/wp-content/uploads/2016/01/Amaq-Agency-app.png


Και κάπου εδώ τίθεται το ερώτημα ποιος ελέγχει τους λογαριασμούς του DAESH στο ίντερνετ και στο twitter; Εννοείται ότι οι Υπηρεσίες Πληροφοριών, των χωρών που συμμετέχουν στην καταπολέμησή του, ανιχνεύουν την ηλεκτρονική δραστηριότητα της οργάνωσης και κάθε σελίδας που σχετίζεται με αυτή και γνωρίζουν διευθύνσεις ΙΡ και τη γεωγραφική θέση, από την οποία έχουν γίνει οι σχετικές αναρτήσεις. 


Σύμφωνα με μία ομάδα Hackers υπό την επωνυμία VandaSec οι διευθύνσεις, αριθμού των υποστηρικτών του DAESH, προέρχεται από IP’s που συνδέονται με το Τμήμα Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας του Ην. Βασιλείου!


Σε έρευνα που ακολούθησε φαίνεται πως οι διευθύνσεις αυτές αποτελούν μέρος διευθύνσεων ΙΡ που πούλησε το επίσημο βρετανικό κράτος σε δύο σαουδαραβικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών. Η αγοροπωλησία έλαβε χώρα τον Οκτώβριο του 2015 και αποτελούσε μέρος ελάφρυνσης του κρατικού προϋπολογισμού, αφού οι συγκεκριμένες ΙΡ θεωρήθηκαν αχρείαστες και περισσευούμενες και ως εκ τούτου περιττό κόστος για το δημόσιο. Το γεγονός ότι οι ΙΡ, που χρησιμοποίησαν τζιχαντιστές, δείχνουν επίσημο κρατικό φορέα του Ην. Βασιλείου μπορεί να οφείλεται στο πρόσφατο της αγοροπωλησίας και σε παράλειψη πλήρους ενημέρωσης των καταλόγων ηλεκτρονικών διευθύνσεων.


Ωστόσο, αυτό που προκύπτει είναι, πως οι διευθύνσεις ΙΡ των τζιχαντιστών είναι γνωστές στις αστυνομικές αρχές, όπως και οι ιστότοποί τους, που παραμένουν αμετάβλητοι και πως η Σαουδική Αραβία, για άλλη μια φορά, σχετίζεται με το Ισλαμικό Κράτος και την παροχή αρωγής αν όχι και ασφάλειας, αφού είναι πολύ εύκολο να εντοπίσει τις διευθύνσεις και να συλλάβει τζιχαντιστές, πριν αυτοί γίνουν πιο ενεργοί. Είναι πραγματικά περίεργο πως, λίγες μέρες μετά τη σύλληψη του Abdeslam, κάποιοι πραγματοποιούν τόσο εύκολα διπλή τρομοκρατική επίθεση, η οποία ήταν ήδη γνωστή εδώ και μέρες ότι σχεδιαζόταν! 

Πραγματικά αξίζει για μια στιγμή να σταθούμε ακίνητοι και να σκεφτούμε πώς λειτουργούν τα ANONYMOUS δίκτυα, τα δίκτυα ενός «Ισλαμικού Κράτους», που δεν έχει καμία κρατική υποδομή και καμία υπογραφή ή απόδειξη ύπαρξης, τα διεθνή ΜΜΕ που κατακρίνουν την τρομοκρατία, τρομοκρατώντας και εν τέλει οι κυβερνήσεις του δυτικού κόσμου που αποδεικνύουν την ανικανότητά τους μέσω της αποτελεσματικότητάς τους...


Σύμφωνα με αμερικανό αξιωματούχο «οι πρόσφατες επιθέσεις απέδειξαν, πως οι βελγικές αρχές δεν έχουν καταφέρει να ανταποκριθούν στο ρόλο τους στο παιχνίδι της τρομοκρατίας». Σε διπλωματικό επίπεδο τέτοιες δηλώσεις είναι πολύ σκληρές για μία χώρα για την οποία οι ΗΠΑ δεν έχουν εκδώσει κάποια ταξιδιωτική οδηγία, όπως γινόταν στο παρελθόν για την Ελλάδα... 


Αναζητώντας τους λόγους τέτοιων δηλώσεων, μπορούμε να σταθούμε σε αρκετά σημεία:

  • Το Βέλγιο είναι η χώρα από την οποία προήλθαν τα τρομοκρατικά χτυπήματα των Παρισίων.
  • Το Βέλγιο βρίσκεται στο κέντρο της Βόρειας Ευρώπης και λόγω συνθήκης Σένγκεν είναι πολύ εύκολο, σε λίγες ώρες με το τρένο, να βρεθείς σε όποια χώρα της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης επιθυμείς.
  • Το Βέλγιο είναι η ευρωπαϊκή χώρα με τους περισσότερους τζιχαντιστές στις τάξεις της εξτρεμιστικής οργάνωσης στη Συρία.

Τα προβλήματα λοιπόν είναι πάρα πολλά για τη χώρα. Ας δούμε και τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπισή τους... 


Αρχικά μέχρι και σήμερα το Molenbeek θεωρείται άντρο του DAESH στην Ευρώπη, λόγω του υψηλού αριθμού μαχητών του, που θεωρείται ότι έχουν παρεισφρήσει σε αυτό. Στη συγκεκριμένη κακόφημη περιοχή είναι πολύ δύσκολο για την αστυνομία να εισέλθει, λόγω του γκέτο που έχει δημιουργηθεί και των αντιδράσεων που θα ξεσπάσουν... 


Σύμφωνα με τον Alain Winants, αρχηγό της Υπηρεσίας Πληροφοριών του Βελγίου από το 2006 έως το 2014, το Βέλγιο είναι το τελευταίο σημείο στην Ευρώπη (!) που αναζητήθηκαν και αποκτήθηκαν σύγχρονες τεχνικές συλλογής πληροφοριών, όπως παγίδευση τηλεφώνων! 


Στο Βέλγιο υπάρχει νόμος απαγόρευσης για τις αστυνομικές αρχές εφόδου σε οικίες, μετά τη δύση του ηλίου (εξαιρούνται μόνο οι περιπτώσεις αστυνομικών επεμβάσεων)!


Κάθε χρόνο στο Βέλγιο κατάσχονται σχεδόν 6000 όπλα φορητού οπλισμού, που προέρχονται από παράνομα δίκτυα διακίνησης των Βαλκανίων, με τις εφόδους, όπως προαναφέραμε, να περιορίζονται στη μισή μέρα... Ωστόσο, δε φαίνεται μέχρι στιγμής να έχουν ληφθεί μέτρα για τη μείωση της εισροής όπλων και πυρομαχικών στη χώρα, πέραν ίσως του κλεισίματος των συνόρων, των άλλων κρατών της ανατολικής Ευρώπης...


Οι βελγικές αρχές, πρόσφατα, συνέλαβαν τον, φερόμενο και διαφημισμένο ως υπεύθυνο για τις επιθέσεις στο Παρίσι, Abdeslam. Αποκαλώ αυτόν «φερόμενο» και «διαφημισμένο» γιατί πολύ λίγα έχουν αναφερθεί για τον πραγματικό υπεύθυνο, απουσία του οποίου, δεν θα είχε πραγματοποιηθεί καμία τρομοκρατική επίθεση, τέτοιου μεγέθους... τον Najim Laachraoui (εφόσον είναι πραγματικό πρόσωπο), που έχουν αναφέρει οι Αρχές ως κατασκευαστή των βομβών!


Η Ευρώπη και κατ’ επέκταση και το Βέλγιο, είναι θύμα της ανώριμης και φαρισαϊκής φιλελευθερίας της. Ο στρουθοκαμηλισμός είναι κλασικό ευρωπαϊκό ιδίωμα (για να μην το αποκαλέσω και αξίωμα) από την εποχή του μεσαίωνα. Κάθε τι, που η Ευρώπη δε θέλει να αντικρίσει ή να παραδεχτεί, αποδίδεται σε εξωγενείς παράγοντες (τότε σε μάγισσες και πνεύματα του δάσους, τώρα σε εκτός συνόρων κινδύνους) αλλοιώνοντας την πραγματικότητα. Το κακό όμως για την Ευρώπη και όλους μας είναι πως, αυτό το τεράστιο ψυχολογικό πρόβλημα της βορειοκεντρικής Ευρώπης, το έχουν διαπιστώσει τόσο οι μουσουλμάνοι εξτρεμιστές (δεν είναι τυχαία η επιλογή του Βελγίου για διαμονή) όσο και οι επιτήδειοι νεο-συντηρητικοί κύκλοι. Και ποια η σχέση του αμερικάνικου νεο-συντηρισμού με το Βέλγιο; Μα οι Βρυξέλλες είναι η έδρα του ΝΑΤΟ...


Η παραπάνω ανάγκη της Ευρώπης για απώθηση της πραγματικότητας, δηλαδή πως ο εξτρεμισμός είναι ενδημικός, θα οδηγήσει φυσικά και στην ανακοίνωση ότι βρέθηκαν χαρτιά στα πτώματα των βομβιστών συριακής, υεμενικής, ιρακινής προέλευσης ή οποιασδήποτε άλλης χώρας που η Δύση κατηγορεί πως αποτελεί προπύργιο τζιχαντιστών, θα βρουν γιάφκες και υποδομές εντυπωσιακού μεγέθους σε δύο με τρία εικοσιτετράωρα... ίσως το πιο τρομακτικό από τη βομβιστική επίθεση είναι η αποτελεσματικότητα Αρχών που ήταν ανίκανες να ελέγξουν επί τέσσερις μήνες τον νούμερο 1 καταζητούμενο στην Ευρώπη, όπως και ότι οι τζιχαντιστές, από την εποχή της 11ης Σεπτεμβρίου μέχρι και σήμερα, θεωρούν σημαντικό για να πας στον Αλλάχ, κατά την επίθεση αυτοκτονίας να φέρεις και τα ταξιδιωτικά σου έγγραφα... 


Φυσικά θα ακολουθήσουν εικόνες, οι οποίες θα κατακλύζουν τις εφημερίδες και τα δίκτυα ενημέρωσης, με στρατιώτες, εντός ευρωπαϊκών πόλεων, να έχουν αναλάβει το ρόλο της αστυνομίας... Για μία Ευρώπη που έχει να δει τέτοιες εικόνες από την εποχή του 1944, αυτό είναι μήνυμα εμπόλεμης κατάστασης, που επαναφέρει μνήμες ενός άλλου είδους εξτρεμισμού, του ναζισμού! Αλήθεια τι περισσότερο, πιστεύει κάποιος ότι, γνωρίζει ένας στρατιωτικός από έναν αστυνόμο σε θέματα επιβολής της τάξης; Τι δηλώνει η φύλαξη πόλεων από στρατιώτες, όπως γινόταν μετά από κάθε τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία (περίπτωση μοναχικών λύκων ή επίθεση στο Παρίσι), αντί από αστυνομικούς;Ο πόλεμος κατά του τζιχαντισμού έχει ξεκινήσει από την εποχή της 11ης Σεπτεμβρίου, που αποτελεί ημερομηνία ορόσημο. Η Al Qaeeda είναι η πρώτη τρομοκρατική οργάνωση, που σαν φάντασμα έμπαινε σε κάθε σπίτι της δυτικής κοινωνίας. Σε αυτό το σενάριο, από ταινία του Louis de Funès εναντίον «Φαντομά», έλειπε κάτι σημαντικό... οι τρομοκρατικές οργανώσεις είναι μία έννοια ήδη γνωστή στην Ευρώπη, λόγω Ερυθρών Ταξιαρχιών (Brigate Rosse), Ομάδας Μπάαντεν-Μάινχοφ (Rote Armee Fraktion),IRA, ETA κτλ. κι επομένως, στο μυαλό όλων, είναι συνδυασμένες με θέματα αστυνομίας και δημοσίας τάξεως. Καμία διασύνδεση με πόλεμο, ένοπλες δυνάμεις και το γενικευμένο πολεμικό μοτίβο, που κάποιοι προωθούν. Η τρομοκρατία ως έννοια περνά πιο εύκολα ως θέμα στρατιωτικής αντιμετώπισης στην αμερικανική κοινωνία, από όπου ξεκίνησε αυτή η «μόδα». Όταν όμως η τρομοκρατική οργάνωση έχει ένα πιο πομπώδες όνομα, όπως Ισλαμικό Κράτος, τότε το μυαλό δεν καταλαβαίνει τη διαφορά μεταξύ οργάνωσης και χώρας. Είναι πολύ εύκολο, πλέον, για τον επιστήμονα της προπαγάνδας να διασυνδέσει μέσα στο μυαλό μας εικόνες από τις βόμβες στο αεροδρόμιο Βρυξελλών, με τους βομβαρδισμούς της Δρέσδης...


Έτσι, εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, προερχόμενα από τους φόρους πολιτών, θα δαπανώνται για την αύξηση των δυνατοτήτων παρακολούθησης και συλλογής πληροφοριών (ήδη, μετά την επίθεση στο Παρίσι, το Βέλγιο παρήγγειλε ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρακολούθησης, συνολικής αξίας €400.000.000), χρήματα τα οποία θα κατευθυνθούν σε εταιρείες κατασκευής τέτοιων προγραμμάτων, οι οποίες με τη σειρά τους σχετίζονται με τους εκπροσώπους του νεο-συντηρητισμού στο Πεντάγωνο.


Στη Γαλλία, πρόσφατα, ο Πρόεδρος Ολάντ δεν κατάφερε να περάσει συνταγματική αλλαγή για μονιμοποίηση της κατάστασης επιφυλακής. λόγω του ισλαμικού κράτους. Τώρα όμως μετά το χτύπημα στο Βέλγιο; Πόσο πολύ μπορεί να αντέξει η κοινή γνώμη της Ευρώπης σε έναν τρομοπόλεμο. που δέχεται τόσο από φανερά όσο και από πιο σκοτεινά κυκλώματα; Επόμενος στόχος θα μπορούσε να είναι η Γερμανία, όπως λένε πολλοί. Εγώ θα προσέθετα ως επόμενο στόχο τη Γενεύη ή τη Βιέννη. που ο ΟΗΕ διαθέτει γραφεία, ιδιαίτερα τώρα που γίνονται συνομιλίες για τη λύση της συριακής κρίσης. Οτιδήποτε θα μπορούσε να κάνει πάταγο. προκειμένου να περάσει η κατάλληλη ψυχολογία αποδοχής στον κόσμο... με τη βοήθεια των ΜΜΕ φυσικά.


Επομένως τι απομένει; Μεγαλύτερος έλεγχος, μεγαλύτερη μείωση των ελευθεριών στην Ευρώπη (την πλέον φιλελεύθερη ήπειρο όσα παράπονα κι αν έχουμε) διασύνδεση όλων των υπηρεσιών πληροφοριών και των σωμάτων ασφαλείας και στην ουσία παράδοση της οποιασδήποτε κυριαρχίας, αφού η επιβολή και η πρόληψη της δημόσιας τάξης θα γίνεται «κεντρικά».


Τα ΜΜΕ συμβάλουν. με πραγματικά επιστημονικό τρόπο. στην άνοδο της πραγματικής απολυταρχίας στην Ευρώπη. Αυτή δεν κρύβεται στην άνοδο δημοφιλίας της ακροδεξιάς, που οφείλεται στην προβολή της αποτυχίας του νεοφιλελευθερισμού σε διάφορα ζητήματα της ζωής μας. Άλλωστε. το μυστικό δε βρίσκεται στην εγκαθίδρυση ακροδεξιών καθεστώτων στην Ευρώπη, αλλά στη μετατροπή των ήδη υπαρχόντων σε απολυταρχικά! Η πραγματική απολυταρχία κρύβεται στη στροφή αυτής της ευθείας τρόμου. Οι τζιχαντιστές αύριο μπορεί να φύγουν... ο εξοπλισμός όμως και οι νομικές διατάξεις που θα έχουν περάσει, πάντα για τη διασφάλιση της ζωής μας και την προστασία μας, δε θα έχουν καμία ένδειξη «AGAINST MUSLIMS ONLY»...--- Πολυδεύκης ---

Ειδικός Συνεργάτης για το Geopolitics

=============================================================
  Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2016. 
Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας.
*** Internet News ***