Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016

Πώς το Game of Thrones θα λύσει το πρόβλημα της ανεργίας
10-3-16Μπορεί να ακούγεται παράδοξο, είναι όμως αληθινό. Η δημοφιλής σειρά του HBO Game of Thrones μπορεί να βοηθήσει στην ανεργία.

Είναι γνωστό πως η Ισπανία βρίσκεται στην δεύτερη θέση όσον αφορά την ανεργία στην Ευρώπη, μετά την Ελλάδα, ωστόσο, μια πόλη της μεσογειακής χώρας κατόρθωσε να συρρικνώσει τα ποσοστά της ανεργίας της εν μια νυκτί και να «απογειώσει» την οικονομία της.

Ο λόγος για την μέχρι πρότινος άγνωστη πόλη, Οσούνα, η οποία είδε την επιβατική της κίνηση να εκτοξεύεται, όταν ανακοινώθηκε η συμφωνία για τα γυρίσματα του 5ου κύκλου της γνωστής σειράς Games of Thrones.

Από την ημέρα που έγινε γνωστό ότι έγιναν στην περιοχή τα γυρίσματα της παγκόσμιας αυτής επιτυχίας, χιλιάδες τουρίστες άρχισαν να συρρέουν στη μικρή πόλη της Ισπανίας, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από τη Σεβίλλη. Η μόλις 20.000 κατοίκων πόλη, είχε 34,7% ποσοστό ανεργίας. Ξαφνικά, η συντριπτική πλειοψηφία των ανέργων βρήκαν δουλειά, καθώς χρειάστηκε να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον τουρισμό. Χιλιάδες φαν της σειράς θέλησαν να κάνουν διακοπές στην πόλη και να βρεθούν στο σημείο όπου πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα του 5ου κύκλου του Games of Thrones.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος της μικρής πόλης, κάθε χρόνο η πόλη του δεχόταν περίπου 15.000 τουρίστες, οι οποίοι ήθελαν να παρακολουθήσουν τις ταυρομαχίες, στην αρένα. Μετά τα γυρίσματα, οι τουρίστες ξεπερνούν κάθε χρόνο τους 40.000, δηλαδή υπήρξε μία αύξηση 175% των τουριστικών ροών. Αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθούν μεγάλες ανάγκες για την εξυπηρέτηση ενός αριθμού ανθρώπων διπλάσιων από τον πληθυσμό της πόλης. Άπαντες βρήκαν δουλειά, η ανεργία εξαφανίστηκε και πόλη Οσούνα ανθεί οικονομικά.

Κάτι ανάλογο είχε συμβεί στις περιοχές της Κροατίας, της Ισλανδίας και στο Μπέλφαστ της Ιρλανδίας, όπου είχαν γυριστεί οι προηγούμενοι κύκλοι του Games of Thrones.

http://www.sofokleousin.gr/

*** Internet News ***