Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΝ στη ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: Mπαλτάς προς Παμμακεδονική Αμερικής: Τα έργα στην Αμφίπολη θα συνεχιστούν!


24-3-16Με λάμψη μέσα σε ένα εξαιρετικό περιβάλλον πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 23 Μαρτίου, τα εγκαίνια της έκθεσης «Θεοί και θνητοί στον Όλυμπο» στο OlympicTower του Ωνασείου Ιδρύματος στο Μανχάταν.

Toυ Δημήτρη Φιλιππίδη- dfilippides@gmail.com

Η έκθεση, η οποία κέντρισε το ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού ομογενών κατά την ημέρα των εγκαινίων, θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Ιουνίου 2016. Στην τελετή την κορδέλα εγκαινίων έκοψε ο Υπουργός Πολιτισμού και αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς, ενώ παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ο καθηγητής δρ. Δημήτριος Παντερμαλής, πρόεδρος του Μουσείου Ακροπόλεως, ο Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου Κώστας Δημόπουλος, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου Γρηγόρης Παπαχρήστος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης Δημήτρης Γεωργούλης και οι διαχειριστές του καταφυγίου «Σπήλιος Αγαπητός» Διονύσης Πουρλιώτης και Μαρία Ζολώτα. Η έκθεση παρουσιάζει περίπου 100 ευρήματα του αρχαίου Δίου.

Το παρών στην εκδήλωση μεταξύ άλλων έδωσαν σημαντικοί παράγοντες της ομογένειας και της ελληνοαμερικανικής και όχι μόνο κοινότητας.

Μεταξύ αυτών ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, οι Προξενικές Αρχές και η ηγεσία των ομογενειακών οργανώσεων. Η ηγεσία της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής βρέθηκε στην εκδηλωση και ο Πρόεδρος Δημήτρης Χατζής μαζί με τον Αντιπρόεδρο Στέλιο Κιριμλή, τον Ταμία, την Υπευθυνη Δημοσιων Σχέσεων Σοφία Στρουμπάκη είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν εκτεταμένα με τον Υπουργό Πολιτισμού, κ. Μπαλτά. Ο κ. Μπαλτάς σε συνέχεια της συνάντησης που είχε με την Παμμακεδονική Αμερικής τον περασμένο Σεπτέμβριο επανέλαβε την πρόθεση του να στηρίξει το ΥΠΠΟ τις ανασκαφές στην Αμφίπολη, καθώς ο Δημήτρης Χατζής υπογράμμισε ότι η σημασία του συγκεκριμένου αρχαιολογικού χώρου είναι μείζονος σημασίας και πρέπει η Κυβέρνηση να δώσει έμφαση σε αυτό. Ο κ. Μπαλτάς τόνισε ότι όπως είχε υποσχεθεί τον Σεπτέμβριο στην αντιπροσωπεία της Παμμακεδονικής, έχουν δοθεί κονδύλια για την επισκευή και αναστήλωση των έργων στον Τύμβο Καστά και όπως δήλωσε οι Ανασκαφές θα συνεχιστούν!

Οπως δήλωσε στον Hellas FM o Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Δημήτρης Χατζής, υπάρχει ικανοποίηση για την συζήτηση που έγινε με τον κ. Αριστείδη Μπαλτά και ο ίδιος ευελπιστεί ο Υπουργός Πολιτισμού να παραμείνει συνεπής ως προς τις δεσμεύσεις του για την Αμφίπολη. Οπως είπε ο κ. Χατζής, η Αμφίπολη αποτελεί ένα διαμάντι για την πατρίδα μας και την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά και θα πρέπει όλοι να βρεθούν προ των ευθυνών τους.

1 comments:

Θα συνεχιστουν μεχρι να βεβαιωθούμε ότι τα σκοπια θα ονομαστουν 'Μακεδονια'.

*** Internet News ***