Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2016

RFID tag:η πρόταση για μαρκάρισμα των μεταναστών σαν προπομπός ολικής δράσης;3-3-16

Στην προεκλογική καμπάνια για το χρίσμα Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών στις ΗΠΑ έχουν ακουστεί διάφορα και πάρα πολλά εξ αυτών ακραία, και σε βαθμό πολύ ακραία, θυμίζοντας έντονα καταστάσεις που έχουν σχέση με τον αγκυλωτό σταυρό.


Τον Ιανουάριο του 2015 (περίπου ένα χρόνο πριν) ο υποψήφιος, τότε για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών Chris Christie ανέφερε μια λύση( ;;; ) που έκανε πολλούς να θυμηθούν από προφητείες μέχρι και την εποχή του τρελού με το μισό μουστάκι (Χίτλερ).

Η πρόταση έλεγε πώς οι μετανάστες επειδή δεν είναι εύκολο να εντοπιστούν αφού μπουν στην χώρα και διαφύγουν ελέγχων, να ακολουθηθεί διαδικασία όπως αυτή της FedEx για εμπορεύματα. Δηλαδή, οι μετανάστες να φορέσουν chip σε ειδικό βραχιόλι (σαν αυτό των φυλακισμένων )είτε με RFID tag ως τατουάζ ( !!! )να "μαρκάρονται" και να εντοπίζονται/ανιχνεύονται από κάποια υπηρεσία που θα φτιαχτεί για αυτό τον σκοπό.

Φυσικά και απορρίφθηκε και έγινε περίγελος εώς και σημείο αναφοράς ακραίας συμπεριφοράς, όμως....

Η περίπτωση του μαρκαρίσματος δεν είναι κάτι που μας είναι άγνωστο και εν ολίγοις ήδη συμβαίνει με την χρήση κινητών τηλεφώνων που πολλοί πλέον έχουμε συνδέσει με την καθημερινότητα αλλά και την φυσική μας παρουσία. Το "taging" (μτφ. μαρκάρισμα) είναι μια διαδικασία που όλοι πλέον, ή τουλάχιστον οι συντριπτικά περισσότεροι, έχουμε αποδεχθεί έμμεσα με την χρήση συσκευών με μοναδικά χαρακτηριστικά που "δένουν" με την ταυτότητα μας. Γιατί όμως το αναφέρω εδώ;

Διότι η ιδέα του Chris Christie επανήρθε μόλις προχθές σε πηγαδάκια ασφαλείας, κυρίως με την έννοια της απόδοσης νέων εγγράφων που θα φέρουν χαρακτηριστικά "βιομετρικά" (what you own) και θα είναι απαραίτητα για την παραμονή και διαβίωση των μεταναστών μέχρι την ολική τους ένταξη στην κοινωνία ή στην αποχώρηση τους από τα σύνορα της Δύσης.

Η ιδέα ΔΕΝ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ όσον αφορά την χρήση μπρασελέ, πλέον, καθώς οι περιστάσεις έχουν φέρει σε άνισο ισοζύγιο τις ισορροπίες ελευθεριών και ασφάλειας δημιουργώντας έτσι ένα πολύ επικίνδυνο σενάριο Orwell που ρίχνει "τροχιοδεικτικές" βολές για εφαρμογή πλέον και σε όλο τον πληθυσμό της Γης , αν και εφόσον βρει τον τρόπο να περάσει και να εφαρμοστεί. Η διαφορά εδώ είναι πώς το έγγραφο όπως και τα νέα βιομετρικά διαβατήρια με το RFID chip που θα διαθέτουν θα είναι καταχωρημένα ως έγκυρα σειριακά νούμερα και με ένα απλό scanner κάποιος θα μπορεί να εντοπίσει πλαστά, ή έντονου ενδιαφέροντος. Μια πρόταση που δυστυχώς έχει όλο και περισσότερους υποστηρικτές, ειδικά από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.


Welcome to a brave ( ;;;; ) new world.

Αλέξανδρος Νίκλαν
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας
=============================================================
  
Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2016. 
Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας.

*** Internet News ***