Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016

Και οι ΗΠΑ πραγματοποιούν πυρηνικές δοκιμές πυραύλων


24-3-16

Ακολουθώντας το παράδειγμα της Βόρειας Κορέας, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ πρόσφατα πραγματοποίησε μια εκτόξευση πυραύλου Minuteman 3, που έχει τη δυνατότητα να φέρει πυρηνικά, από ένα υπόγειο καταφύγιο στις ακτές της Καλιφόρνια.Πρόκειται για τη δεύτερη τέτοια δοκιμή εκτόξευσης ενός άοπλου διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) σε διάστημα μόλις μίας εβδομάδας.

Ο Minuteman 3, που έπληξε ένα πεδίο δοκιμών στα νερά της Ατόλης Kwajalein, περίπου 2.500 μίλια νοτιοδυτικά της Χονολουλού, φέρει κανονικά τρεις ανεξάρτητα στοχοθετημένες κεφαλές, η καθεμία των οποίων έχει 20πλάσια καταστροφική ισχύ από τις βόμβες που σκότωσαν τουλάχιστον 350.000 ανθρώπους στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι το 1945. Για την πιο πρόσφατη δοκιμή, ο πύραυλος μετέφερε απλώς μια δέσμη οργάνων ελέγχου.

Για να βεβαιωθεί ότι όλοι θα καταλάβουν την πολιτική σημασία των διαδοχικών εκτοξεύσεων (έχουν πραγματοποιηθεί ήδη 15 τέτοιες δοκιμές από το 2011), ο Robert Work, αναπληρωτής υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, σε συνέντευξη του κατονόμασε συγκεκριμένα τη Ρωσία και την Κίνα και περιέγραψε τις πυρηνικές δοκιμές ως «ένα σημάδι... ότι είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά όπλα για την υπεράσπιση της χώρας μας εάν κριθεί απαραίτητο».
http://www.sofokleousin.gr/

*** Internet News ***