Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016

Δελτίο Αναφοράς Θεμάτων Ασφαλείας --- 11/4/2016

Δελτίο Αναφοράς Θεμάτων Ασφαλείας --- 11/4/2016

Σύμφωνα με τον στρατηγό των ΗΠΑ, David Rodriguez, διοικητή της MAGTF οι δυνάμεις του DAESH στην Λιβύη έχουν διπλασιαστεί τους τελευταίους 18 μήνες, ξεπερνώντας τις 5000 ( γύρω στις 6000). Αιτία είναι τα κανάλια/μονοπάτια που χρησιμοποιούν τζιχαντιστές μέσα από περιοχές της Β.Αφρικής για να επιτύχουν στόχους και σκοπούς τους.

Ειδικό σήμα ασφαλείας προς Αμερικανούς πολίτες εξέδωσε το τμήμα διπλωματικής ασφαλείας του State department με εστίαση σε αξιόπιστες απειλές για χτυπήματα σε Κων/πολή και Αντάλια , ειδικά σε πλατείες και λιμένες.

Οι τελευταίες πληροφορίες φέρουν να έχει προκύψει συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ για την δημιουργία ομόσπονδου κράτους στην Συρία διαχωρισμένο ανά θρησκευτικές οντότητες. Μάλιστα  το ερώτημα που ουσιαστικά αποτελεί και φρένο κατά πολλούς για την ολοκλήρωση αυτού είναι η Ράκκα που δεν έχει συμφωνηθεί ποιός θα αναλάβει την κυριαρχία της μετά το DAESH.

Με απειλές Ερντογάν έκλεισε η προηγούμενη εβδομάδα πώς η Ε.Ε. δεν τηρεί τα συμφωνηθέντα για την απόδοση ελεύθερης μετακίνησης άνευ βίζας σε Τούρκους υπήκκοους, οπότε η συμφωνία για το μεταναστευτικό θα θεωρηθεί άκυρη. Παράλληλα οι ροές έχουν μειωθεί αλλά συνεχίζονται σε όλο το εύρος των θαλάσσιων συνόρων της Ελλάδος, ενώ οι μετανάστες υπολογίζονται σε περίπου 53000 ως αριθμός. Όλα αυτά ενώ στα βόρεια σύνορα της Ελλάδος, η χώρα της Βαρντάρσκα κάνει αστυνομικές επιχειρήσεις καταστολής ακόμα και με βολές εντός συνόρων της Ελλάδος εν απουσία κάθε Ελληνικής δύναμης και παρέμβασης.Aλέξανδρος Νίκλαν
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας

*** Internet News ***