Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016

Δελτίο Αναφοράς Θεμάτων Ασφαλείας --- 14.4.2016


Δελτίο Αναφοράς Θεμάτων Ασφαλείας --- 14.4.2016


- Σε σύλληψη 4 μελών του κυβερνώντως κόματος ΑΚΡ στην Σμύρνη-Τουρκία, προχώρησε η Τουρκική αστυνομία καθώς απεδείχθη πώς είχαν άμεση σχέση με το DAESH σε θέματα στρατολόγησης για αυτό, σύμφωνα με το RT. Οι συλλήψεις έρχονται να προστεθούν σε άλλες δύο συλλήψεις μελών του ΑΚΡ στην Μενεμέν που απαλλάχθηκαν λόγω ελλειπών στοιχείων. Τον Μάιο του 2015 η εφημερίδα Τσουμχουριέτ είχε αποκαλύψει αναφορά που έφερε άμεση σύνδεση της ΜΙΤ με μεταφορές όπλων στην Συρία που κατέληγαν μάλλον στο DAESH αν και η κυβέρνηση Ερντογάν ισχυρίστηκε πώς ήταν εξοπλισμός με προορισμό Τουρκμένους. Οι δημοσιογράφοι που έκαναν την αποκάλυψη αντιμετωπίζουν κατηγορίες περί δημοσίευσης εθνικής σημασίας στοιχείων και συνεργείας σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση.

- Σε μεγάλου εύρους αντιτρομοκρατική επιχείρηση προχώρησε η Ρωσία από το απόγευμα της 13.4 , λίγες μόνο μέρες μετά την ανακοίνωση της δημιουργίας της ειδικής εθνοφρουράς, από το χωριό Leninkent στην περιοχή Kirovsky της Makhachkala και θα επεκταθεί σε όλη την έκταση της. Το σχέδιο εντάσεται στην γενικότερη αντιμετώπιση της τρομοκρατίας στον Βόρειο Καύκασο.

- Σε σχέδιο αποστολής ενίσχυσης στρατευμάτων στο Ιράκ προχωράνε οι ΗΠΑ με απόφαση του εθνικού συμβουλίου ασφαλείας. Ο στρατηγός Joseph Dunford, εκπρόσωπος του γενικού επιτελείου αρχηγών του Αμερικανού στρατού θα προτείνει σχέδιο αποστολής ενισχύσεων για την κατάληψη της Μοσούλης έναντι του DAESH.

- Σε ειδική αναφορά προχωρήσαν οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ σε σχέση με το φαινόμενο της τρομοκρατίας στην Ευρώπη. Περισσότερα εδώ

- Ειδική ανάλυση σχετικά με το δίκτυο ΖΕΡΚΑΝΙ που επιχειρεί στο Βέλγιο και φέρεται ως υπεύθυνο για τις βομβιστικές επιθέσεις προχώρησε το ίδρυμα Jamestown. Περισσότερα εδώ


Αλέξανδρος Νίκλαν

Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας.

*** Internet News ***