Πέμπτη, 28 Απριλίου 2016

Βομβαρδισμός σε νοσοκομείο στο Χαλέπι, παιδιά μεταξύ των 20 θυμάτων


28-4-16


Νοσοκομείο στο Χαλέπι που υποστηρίζεται από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα (MSF) χτυπήθηκε από αεροπορική επιδρομή, με απολογισμό τουλάχιστον 20 νεκρούς -μεταξύ τους και παιδιά. Οργανώσεις που παρακολουθούν τις εξελίξεις στο συριακό εμφύλιο αναφέρουν πως το πλήγμα ήταν από τις καθεστωτικές δυνάμεις.

Παράλληλα, τα συριακά ΜΜΕ μιλούν για πλήγματα των αντικαθεστωτικών σε άλλο τμήμα της πόλης με απολογισμό τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς αμάχους.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ανέφεραν πως σκοτώθηκαν τουλάχιστον τρεις γιατροί στο νοσοκομείο του Αλ Κουντς. «Καταδικάζουμε την καταστροφή του νοσοκομείου στο Χαλέπι, η οποία στερεί από τους κατοίκους βασικές υπηρεσίες περίθαλψης» ανέφεραν, λέγοντας πως το «νοσοκομείο είναι γνωστό στην περιοχή και έγινε ευθέως στόχος επιδρομής».

Η οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει, σύμφωνα με το Reuters, πως επιδρομή των δυνάμεων της Δαμασκού χτύπησε το νοσοκομείο, που βρίσκεται σε περιοχή του Χαλεπίου που ελέγχεται από τους αντικαθεστωτικούς.

Στα θύματα βρίσκονται τρία παιδιά, ασθενείς, γιατροί και σύμφωνα με τις αναφορές και ο τελευταίος παιδίατρος στην πόλη.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, 49 άμαχοι έχουν σκοτωθεί από τις αεροπορικές επιδρομές του συριακού καθεστώτος στο Χαλέπι τις τελευταίες έξι ημέρες.

πηγή:in.gr 

*** Internet News ***