Τετάρτη, 6 Απριλίου 2016

Δελτίο Αναφοράς Θεμάτων Ασφαλείας -- 6.4.2016


Δελτίο Αναφοράς Θεμάτων Ασφαλείας -- 6.4.2016

Δεκάδες επιθέσεις του DAESH κατά φυλακίων στην Ιορδανία δημιουργούν εντάσεις και μετατόπιση πεδίου επιχειρήσεων προς τα Ιορδανικά σύνορα. Οι δυνάμεις εκεί αντέδρασαν άμεσα και απώθησαν τους τζιχαντιστές που φαίνεται να επιχείρησαν ως εκδίκηση για τις επιθέσεις στην πόλη Daraa.

Η νέα έκδοση της έκθεσης για ανάλυση ρίσκου από την FRONTEX  αναφέρει με πολύ μελανά χρώματα στο γεγονός πώς μέσα από τις μεταναστευτικές ροές έχουν περάσει τρομοκράτες στην Ε.Ε. Η έκθεση "καίει" την Τουρκία που την κατηγορεί για ελλειπή έλεγχο αλλά και την Ελλάδα για καθυστερήσεις και ανυπαρξία οργάνωσης και υποδομών.

Επιχείρηση εκκαθάρισης από την FSB σε Ρωσία κατά της αίρεσης Aum Shinrikyo από την Ιαπωνία , σε 25 μέρη. Η αίρεση είναι υπεύθυνη για την επίθεση με τοξικό αέριο Σαρίν στο Μετρό του Τόκιο την δεκαετία του 1990 με 13 νεκρούς και 5000 τραυματίες. Μια επίθεση που έχει καταγραφεί ανάμεσα στις κορυφαίες όσον αφορά τον αριθμό θυμάτων.

Επιχείρηση της Ολλανδικής αστυνομίας κατά συμμοριών ναρκωτικών που φέρονται να έχουν συμμετοχή σε χρηματοδοτήσεις πολλών και διάφορων καναλιών. Φέρεται να υπάρχει και επαφή με πυρήνες τρομοκρατών μέσα από επικοινωνία με άτομα μέσα σε Αραβικής καταγωγής πληθυσμούς σε πόλεις της χώρας.

Με απειλητικό μήνυμα το DAESH αναφέρει πώς καμία χώρα δεν είναι ασφαλής και πώς οι επιθέσεις του παρελθόντος θα είναι οδηγός για νέες δράσεις υπέρ του Αλλάχ , σε Βερολίνο, Λονδίνο, Παρίσι και Ρώμη.

Συνάντηση του Ρώσου ΥΠΕΞ Λαβρόφ με τον Αρμένιο ομόλογο του στις 8 Απριλίου. Είναι μάλλον πιθανό να υπάρξει αναφορά και στα όσα συμβαίνουν μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαιτζάν.Αλέξανδρος Νίκλαν

Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας 


*** Internet News ***