Πέμπτη, 28 Απριλίου 2016

Bενεζουέλα: Απίστευτες εικόνες για λίγο φαγητό.

28-4-16Άγριο ξύλο στους δρόμους των πόλεων, λεηλασίες επιχειρήσεων και σπιτιών. Ένα βήμα πριν από την αναρχία είναι η Βενεζουέλα μετά τις νέες περικοπές που ανακοίνωσε ο πρόεδρος Μαδούρο. Από την αγορά λείπουν βασικά αγαθά και οι πολίτες δίνουν μάχες σώμα με σώμα για να εξασφαλίσουν τα αναγκαία.


Πιο συγκεκριμένα,στο Μαρακαΐμπο συνελήφθησαν περισσότερα από 100 άτομα την Τετάρτη.

Η αντιπολίτευση ξεκίνησε εκστρατεία συλλογής υπογραφών, με στόχο να συγκεντρωθούν 200.000, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την αποπομπή του Νικολάς Μαδούρο.

«Ας τους σεβαστούμε και ας τους αφήσουμε να κάνουν την δουλειά τους. Το έχω ξαναπεί, ότι κάνουν δεν έχει καμία πολιτική αξιοπιστία και η επανάσταση θα συνεχίσει με τον ίδιο πρόεδρο και όλα τα μεγάλα κοινωνικά προγράμματα, μέχρι το 2018. Ας μην χάνουμε τον χρόνο μας, αφήστε τους να κάνουν τη δουλειά τους», ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Βενεζουέλας.

Οι δημόσιες υπηρεσίες λειτουργούν πλέον μόνο Δευτέρα και Τρίτη, σε μία προσπάθεια η κυβέρνηση να αποτρέψει την κατάρρευση του ενεργειακού δικτύου, την ώρα που οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου κλονίζουν την οικονομία και οι πολίτες στερούνται βασικών αγαθών.
Ο δημόσιος τομέας της Βενεζουέλας αποφασίστηκε να εργάζεται μόλις δύο ημέρες την εβδομάδα με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας.


Οι επικριτές της κυβέρνησης υποστηρίζουν ότι η έλλειψη επενδύσεων στις παρωχημένες υποδομές της χώρας έχουν συμβάλει καθοριστικά στα προβλήματα έλλειψης νερού και ηλεκτρικού ρεύματος.Η οικονομία της λατινοαμερικάνικης χώρας βασίζεται στο πετρέλαιο και βρίσκεται σε βαθιά φάση ύφεσης, επηρεασμένη δραματικά από την κατακόρυφη πτώση των τιμών του πετρελαίου από τα μέσα του 2014.
*** Internet News ***