Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016

Ομοιότητες της Ελλάδος και της Αιγύπτου στο θέμα των ΜΚΟ.


20.4.2016

Το παρόν τηλεγράφημα από τα αρχεία των email της Κλίντον αναφέρει πώς η Κυβέρνηση της Αιγύπτου , το 2012 , ενώ ήταν ήδη στην ακμή της η Μουσουλμανική Αδελφότητα, προσπάθησε να εκδιώξει διάφορες ΜΚΟ που δραστηριοποιούνταν στην χώρα και είχαν σχέσεις με ακραίες ομάδες και Αμερικανικές ομάδες εργασίας.

Η απάντηση των ΗΠΑ ήταν πώς θα πρέπει να σταματήσει αμέσως η δίωξη τους καθώς αυτό έθετε σε κίνδυνο την οικονομική βοήθεια από το ΔΝΤ. Η απάντηση του τότε στρατηγού της Αιγύπτου Tantawi Hussein ήταν πώς προκειμένου να χαθεί μέρος της εθνικής ασφάλειας της χώρας, τότε δεν χρειαζόντουσαν την βοήθεια.

Τα όσα διαδραματίστηκαν από το 2012 φαίνεται να έχουν πολλαπλές ομοιότητες με οτι συμβαίνει και σήμερα στην χώρα μας, με την δραστηριοποίηση διαφόρων ΜΚΟ, με ίδιες φερόμενες σχέσεις με ακραίες ομάδες, ενώ παράλληλα σε αντίθεση με την Αιγυπτιακή κυβέρνηση, η εδώ εξουσία απλά παρατηρεί τα διαδραματιζόμενα , βάζοντας αραιά και που όρια στις δράσεις των ΜΚΟ με αποτέλεσμα να έχει χάσει και μέρος της εσωτερικής εθνικής ασφάλειας.


Tο μήνυμα βρίσκεται εδώ

Αλέξανδρος Νίκλαν
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας

*** Internet News ***