Τρίτη, 12 Απριλίου 2016

Τουρκία: Νέα διαστημική υπηρεσία σε λίγους μήνες.12.4.2016

Με διαταγή Νταβούτογλου σε 3 μήνες από τώρα η Τουρκία αποκτά την δική της διαστημική υπηρεσία. Η υπηρεσία θα βρίσκεται στην πόλη Καζάν κοντά στην Άγκυρα.


Το αντικείμενο της υπηρεσίας θα είναι η σχετική έρευνα και εφαρμογή διάφορων στοιχείων και μεθόδων σε τεχνικό και θεωρητικό επίπεδο πάνω σε δορυφόρους και αστρικά σώματα.

Η προσπάθεια αυτή επιστεγάζεται από τα υπουργεία στρατού, άμυνας, επιστήμης, βιομηχανίας και βιομηχανικής τεχνολογίας. Το όλο εγχείρημα θα βασιστεί σε πλαίσια λειτουργίας των ΗΠΑ και Ιαπωνίας. Μάλιστα υπάρχει ήδη 20ετες πλάνο για να χτιστεί πλατφόρμα εκτόξευσης δορυφόρων είτε στις Νοτιοδυτικές ακτές της Τουρκίας , είτε στην Βόρεια (σ.σ. κατεχόμενη) Κύπρο.

Σημείωση/Σχόλιο.


Φυσικά και αρχικά η πρώτη εντύπωση του κάθε ενός είναι πώς πρόκειται για αστείο, καθώς η Τουρκία δεν έχει ούτε τεχνογνωσία ούτε ικανό εξοπλισμό. Όμως κανείς δεν μπορεί να το απορρίψει ως απίθανο, αφού η Τουρκία έχει επενδύσει 2,5 δις δολάρια ( !!! ) μέσα στα επόμενα 5 έτη στον τομέα πολεμικής τεχνολογίας. Μάλιστα, το σύστημα παρακολούθησης της ΜΙΤ σε επίπεδο SIGINT φαίνεται να ανεβαίνει επίπεδο κάτι που οφείλεται στα παραπάνω στοιχεία.

Αστείο ή όχι, είναι σίγουρο πώς η Τουρκία επενδύει σε τομείς που δίνουν την πρόσθετη ισχύ και δυστυχώς για την Ελλάδα οι πορείες μας είναι κάθετα αντίστροφες προς ζενίθ και ναδίρ  αντίστοιχα.
Αλέξανδρος Νίκλαν για το Geopolitics

*** Internet News ***