Τρίτη, 26 Απριλίου 2016

Τέταρτο Αεροπορικό Συνέδριο Ε.Α.Ε - “Οι Αερομεταφορές του Σήμερα και του Αύριο’’

26-4-16
Η Ελληνική Αεροπορική Ένωση (www.aviationsociety.gr) έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει στο 4o Αεροπορικό Συνέδριο με τίτλο “Οι Αερομεταφορές του Σήμερα και του Αύριο’’ το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Μαΐου 2016 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», Κτίριο 17 Διοίκησης. Το Συνέδριο απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται ή/και δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή των Αεροπορικών Μεταφορών.


Η επίσημη γλώσσα του συνεδρίου είναι η ελληνική, υπάρχουν όμως εισηγήσεις και στην αγγλική γλώσσα.

Στο Διήμερο Συνέδριο περιλαμβάνονται εισηγήσεις που εντάσσονται σε όλο το εύρος των Αερομεταφορών και των Αεροπορικών θεμάτων.


Στο Διήμερο Συνέδριο οι παρουσιάσεις θα κατανέμονται σε μια πλούσια θεματολογία δέκα(10) Συνεδριών-Ενοτήτων με μερικές ιδιαίτερα πρωτότυπες ιδέες και τίτλους που περιλαμβάνουν ακαδημαϊκές σκέψεις για την αξιολόγηση της επίδοσης ασφαλείας ενός αεροπορικού οργανισμού, έρευνες ζήτησης αγοράς που εμπλέκουν επιχειρηματικά σχέδια για χρήση υδροπλάνων και υδατοδρομίων σε ελληνικά νησιά ή την ανάλυση αεροπορικής τουριστικής κίνησης σε διάφορα ελληνικά αεροδρόμια και προφανώς τις δυνατότητες για περαιτέρω ανάπτυξή τους σε μια νεοεισερχόμενη ενότητα για τον τουρισμό.Στις παρουσιάσεις του Συνεδρίου υπάρχουν και σχετικές με τεχνικά θέματα που σχετίζονται με την λειτουργία των αεροδρομίων όπως αντιμετώπιση τρομοκρατικών απειλών εναντίον αεροπορικών υποδομών ή και μελέτες αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας αεροδρομίων. Μια άλλη νέα παρουσία στις ενότητες του Συνεδρίου καταλαμβάνει ο ανθρώπινος παράγοντας με παρουσιάσεις που αναφέρονται στην φοβία πτήσεων και την κατανίκησή του, αλλά και στα διάφορα αποτελέσματα αεροπορικού ατυχήματος που σχετίζονται με τον παραμένοντα πόνο σε ανθρώπους κοντά σε αυτό(είτε εργαζόμενων στον ίδιο οργανισμό-είτε συγγενών θυμάτων) που διαφοροποιεί την απόδοση τους και εντείνει την συναισθηματική τους κατάσταση και των τεχνικών αντιμετώπισής τους.


Επιπλέον,υπάρχει ενότητα με τις προκλήσεις του μέλλοντος στην Αεροπορία με παρουσιάσεις στην αιχμή της θεματολογίας του αύριο στην οποία πρωτοστατεί ο φιλοξενούμενος της Ελληνικής Αεροπορικής Ένωσης Thomas Fakoussa, σύμβουλος του EASA σε θέματα ανθρωπίνου παράγοντα και πολύς γνωστός παγκόσμια εκπαιδευτής Crew Resource Management (CRM), ο οποίος θα μιλήσει για ελλείμματα ετών στην εκπαίδευση που συνεχίζουν διαχρονικά να δημιουργούν ατυχήματα.

Τέλος την χρήση αερόπλοιων στην υπηρεσία της Αεροπορίας εισάγει άλλη παρουσίαση για εμπορικές πτήσεις και εφαρμογές.


Οι δέκα παράλληλες Συνεδρίες αναλυτικά είναι οι ακόλουθες:


1. Ασφάλεια Πτήσεων & Μέτρηση Επιπέδου Ασφαλείας Αεροπορικών Οργανισμών.
2. Εναέρια Κυκλοφορία & Ειδικές Τεχνολογίες.
3. Αερομεταφορές & Τουρισμός.
4. Αεροπορικό Δίκαιο.
5. Υποδομές, Λειτουργία και Διαχείριση Αεροδρομίων
6. Τεχνολογίες Αεροσκαφών και Περιβάλλον
7. Ο Ανθρώπινος Παράγοντας στις Αερομεταφορές
8. Πολιτική και Στρατηγικές Ανάπτυξης Αερομεταφορών (Ι)
9. Πολιτική και Στρατηγικές Ανάπτυξης Αερομεταφορών (ΙΙ)
10. Aεροπορία - Προκλήσεις του Μέλλοντος


Κεντρικός ομιλητής στην Εναρκτήρια Συνεδρία θα είναι ο κ. Frank Brenner, Director General του Eurocontrol, ενώ στις υπόλοιπες Συνεδρίες συμμετέχουν διακεκριμένοι Εισηγητές από Ακαδημαϊκά και Ερευνητικά Ιδρύματα, Αεροδρόμια, Αεροπορικές Εταιρείες, Οργανισμούς, και άλλους συντελεστές της Βιομηχανίας των Αεροπορικών Μεταφορών.

Αν θέλετε να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα του συνεδρίου καθώς και για τον τρόπο συμμετοχής αλλά και για την Οργανωτική και Επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίου μπορείτε να μπείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο:


https://drive.google.com/file/d/0Bw-i8uXYFu-wREJSWE93bFVzR2s/view?usp=sharingΓια περισσότερες πληροφορίες:
Γραμματεία Συνεδρίου: HAS.events@yahoo.gr

*** Internet News ***