Τρίτη, 19 Απριλίου 2016

Η δομή του Ισλαμικού κράτους ( DAESH) στην Τουρκία μέσα από χάρτες19.4.2016

Έναν εντυπωσιακό χάρτη έβγαλε στην δημοσιότητα το TRAC ( Terrorism Research & Analysis Consortium) για την δομή και τις σχέσεις του DAESH μέσα στην Τουρκία.

Είναι πλέον απόλυτα παραδεκτό ακόμα και από το Τουρκικό κράτος πώς το Ισλαμικό χαλιφάτο έχει ενεργούς πυρήνες εντός της περιφέρειας του και έχει ήδη δημιουργήσει πολλές εστίες κινδύνου με έμφαση σε τουριστικές περιοχές.
 

 Σύμφωνα με το ίδιο παρατηρητήριο 41 ισλαμιστές μαχητές που συνδέονται με το DAESH, Jabhat al-Nusra, θυγατρική της Αλ Κάιντα στη Συρία, συνελήφθησαν ενώ παρουσιάστηκαν ως πρόσφυγες στην Τουρκία. Μερικοί από αυτούς χρησιμοποίησαν πλαστά διαβατήρια.  Δεκαεννέα εκ των 43 τζιχαντιστών συνελήφθησαν στην Τουρκία, αλλά υπόλοιποι πέρασαν από τα Ελληνικά σύνορα στην Ευρωπαϊκή Ένωση πριν εντοπιστούν.

Η αναφορά του παρατηρητήριου έχει σημασία καθώς δείχνει πώς η Τουρκία δέχεται πολύ μεγάλο όγκο Ισλαμιστών φανατικών που με διάφορους τρόπους έχουν οργανώσει δίκτυο υποδοχής και δράσης έτσι ώστε να προωθούνται προς την Δύση. Πολλές φορές πραγματοποιώντας και χτυπήματα ακόμα και εντός της Τουρκίας παρόλο που είναι διάδρομος που χρησιμοποιούν (σ.σ. αυτό επισημαίνεται καθώς η συγκεκριμένη παράμετρος κατά την προσωπική μου άποψη αφορά και την χώρα μας ως ομοιότητα. )


Το TRAC μετά απο έρευνα παρουσίασε χάρτη πρόσφατα με τις δομές οργανώσεων και προσώπων στην Τουρκία που δείχνουν με τον πιο γραφικό τρόπο μια απεικόνιση του δαιδαλώδους δικτύου σχέσεων που ήδη υπάρχει στην γείτονα χώρα και διαχειρίζεται αλλά και ενεργοποιεί ροές.

Αλέξανδρος Νίκλαν

Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας.

*** Internet News ***