Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016

Δανία: Τέσσερις συλλήψεις υπόπτων φερόμενων ως μαχητών του ISIS

7-4-16

Σε τέσσερις συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές της Δανίας, έπειτα από υποψίες ότι είχαν στρατολογηθεί από την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Χαλιφάτο και ενδεχομένως σχεδίαζαν επιθέσεις στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με την τοπική Αστυνομία, κατά τη διάρκεια έρευνας που ακολούθησε σε μία από τις ύποπτες διευθύνσεις που συνδέονται με τους συλληφθέντες ανακαλύφθηκαν όπλα και πυρομαχικά.

Η αστυνομία δεν σκοπεύει να δημοσιοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες για την ταυτότητα των τεσσάρων συλληφθέντων ή τις υποψίες που τους περιβάλλουν. Και οι τέσσερις θα προσέλθουν ενώπιον δικαστή για προανακριτική ακρόαση την Παρασκευή.

Η κρατική μυστική υπηρεσία PET, επισήμανε πως πάνω από 125 άνθρωποι από τη Δανία πιστεύεται ότι έχουν ενταχθεί στις τάξεις του ISIS στη Συρία και το Ιράκ. Τουλάχιστον 27 εξ αυτών σκοτώθηκαν στα πεδία των μαχών στη Μέση Ανατολή.

«Γνωρίζουμε ότι άτομα που έχουν πολεμήσει για λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία ή το Ιράκ μπορεί να αποτελούν συγκεκριμένη απειλή για την ασφάλεια της Δανίας», δήλωσε μετά τις συλλήψεις ο υπουργός Δικαιοσύνης Σόρεν Πιντ.


http://www.sofokleousin.gr/

*** Internet News ***