Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016

To τρικ Ερντογάν για να διαλύσει το Κουρδικό στοιχείο στο Ντιγιάρμπακιρ.

Βομβαρδισμένη πόλη μοιάζει το Ντιγιάρμπακιρ. Στην εικόνα είναι εμφανείς οι Τουρκικές δυνάμεις που περιπολούν και μάχονται εντός της πόλεις κατά του Κουρδικού στοιχείου.


22.4.2016

Πρόκειται για πληροφορίες χωρίς ισχυρή διασταύρωση αλλά έχουν την σημασία τους.


Σύμφωνα με αυτές που έχουν εμφανιστεί και σε Τουρκικά ΜΜΕ, η κυβέρνηση του ΑΚΡ σχεδιάζει την δημιουργία μιας νέας πόλης στην περιοχή του Ντιγιάρμπακίρ. Με αυτό τον σκοπό θέλει να περάσει σε ανακαίνιση κτιρίων και δομών στην "παλιά πόλη" του Ντιγιάρμπακίρ κυρήσσοντας την έτσι "ιστορικό μνημείο".

Αυτό σύμφωνα με τον Τουρκικό νόμο, επιβάλει την μη ύπαρξη κατοικιών σε αυτή την περιοχή και την μετοίκιση όλων όσων μένουν εκεί σε κρατικώς επιδοτούμενες κατοικίες.

Όμως όπως έχουμε αναφέρει και στο Geopolitics & Daily News (άρθρο εδώ - ) η περιοχή πρώτον κατοικείται από αμιγώς Κουρδικό στοιχείο ενώ σε δεύτερο στοιχείο της είναι πώς αποτελεί ιδανικό κόμβο αγωγών για ενέργεια. Παράλληλα δεν λείπουν δημοσιεύσεις για μεγάλης έκτασης βομβαρδισμών στην περιοχή που ενισχύουν την εικόνα καταστροφής στην πόλη αλλά και στην περιοχή γύρω από αυτήν.

Εκεί τώρα που έρχονται ανεπίσημες πληροφορίες και ελπίζουμε να είναι κατανοητό γιατί δεν μπορούμε να τις διασταυρώσουμε εύκολα, είναι πώς η μετοίκιση θα διασκορπίσει το Κουρδικό στοιχείο και η νέα πόλη θα χρησιμοποιηθεί ως "διαλυτικός παράγοντας" αφού θα προσπαθήσει η Άγκυρα να βάλει πρόσφυγες από Συρία ( κατά προτίμηση Τουρκμένους) έτσι ώστε με εικόνα "νομιμοφάνειας" να διαλύσει τον κεντρικό Κουρδικό πυρήνα στην περιοχή που πλέον έχει γίνει μεγάλο αγκάθι στα πλευρά του Ερντογάν.

Ήδη σύμφωνα με κάποιες πληφορορίες που εμφανίστηκαν στην Αγγλική εφημερίδα EXPRESS προχώρησε σε "κρατικοποίηση" εκκλησιών Χριστιανών στην περιοχή με πρόσχημα την ανακαίνιση και αναβάθμιση τους.(άρθρο εδώ ). Παράλληλα είναι πολλές οι προσφορές απο κατασκευαστικές εταιρίες του εξωτερικού που φτάνουν στην Άγκυρα , για παροχή υπηρεσιών και υλικών που θα χρησιμοποιηθούν "κάποια στιγμή" για την ανέγερση νέας πόλης αλλά και την ανακαίνιση της παλαιάς.

Αλέξανδρος Νίκλαν
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας.


=============================================================
 
Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2016.
Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας.

*** Internet News ***