Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016

USA Elections 2016: Όσα πρέπει να ξέρετε για τις προεδρικές εκλογές στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.27-4-16
Οι εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν το Νοέμβριο στις ΗΠΑ και θα αναδείξουν το νέο POTUS έχουν ιδιαίτερη σημασία, καθώς σύμφωνα με αναλυτές και πολιτικούς συντάκτες συμπίπτουν με το τέλος της εποχής του Μπάρακ Ομπάμα, έπειτα από δυο τετραετίες στο Λευκό Οίκο, και ίσως με την επιστροφή ενός Ρεπουμπλικάνου προέδρου στον θώκο.

Ας μη λησμονούμε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι ήδη ελέγχουν Γερουσία και Κογκρέσο μετά τη νίκη τους στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου του 2014 όπου «μια γενικευμένη αίσθηση δυσαρέσκειας ενθάρρυνε την ψήφο τιμωρίας» όπως έγραψε η εφημερίδα Washington Post προσπαθώντας να εξηγήσει τη μεγάλη ήττα του Μπάρακ Ομπάμα και του δημοκρατικού κόμματος.


Γνωρίζοντας ότι οι συγκεκριμένες εκλογές έχουν ιδιαίτερη σημασία καθώς θα καθορίσουν την εικόνα της χώρας προς το εξωτερικό, στο Geopolitics συγκεντρώσαμε πληροφορίες για το άγνωστο σε μας αμερικάνικο εκλογικό σύστημα


Το εκλογικό σύστημα των ΗΠΑ

1) Το Αμερικανικό Σύνταγμα ορίζει ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρέπει να είναι τουλάχιστον 35 ετών, πολίτης των ΗΠΑ και γεννημένος εκεί. Η θητεία του είναι τετραετής, και έχει δικαίωμα επανεκλογής μόνο μία φορά.


2) Πρώτο βήμα στη διεκδίκηση για την προεδρία είναι η διερευνητική επιτροπή (exploratory committee). Kάθε τέσσερα χρόνια, σχεδόν ένα χρόνο πριν από την ημερομηνία των εκλογών, όποιος Αμερικανός πολίτης (φυσικά πολιτικός αλλά τελευταία και επιχειρηματίας) θεωρεί ότι μπορεί να διεκδικήσει την προεδρία σχηματίζει μια «διερευνητική επιτροπή» προκειμένου να αρχίσει να συγκεντρώνει την υποστήριξη οπαδών αλλά και χρηματοδοτών για την προεκλογική του εκστρατεία. Άλλωστε, ακόμη και η προεκλογική εκστρατεία για το χρίσμα Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών είναι μια πανάκριβη υπόθεση -η οποία γίνεται ολοένα και ακριβότερη τα τελευταία χρόνια- κοστίζοντας στους υποψηφίους εκατομμύρια δολάρια.


3) Αν ο υποψήφιος μέσα από τη διερευνητική επιτροπή συγκεντρώσει αρκετή υποστήριξη αλλά και χρήματα, ενημερώνει τις ομοσπονδιακές αρχές ότι διεκδικεί το χρίσμα και ο αγώνας, που ίσως οδηγήσει ύστερα από ένα χρόνο στο Λευκό Οίκο, αρχίζει.


4) Έτσι ξεκινά και στα δύο μεγάλα κόμματα η διαδικασία των προκριματικών εκλογών, η οποία είναι μάλλον περίπλοκη για τα ελληνικά δεδομένα. Η πρώτη σημαντική διαφορά είναι ότι, ενώ στις περισσότερες χώρες τα κόμματα επιλέγουν τους υποψηφίους, στις ΗΠΑ είναι οι ψηφοφόροι που επιλέγουν τον υποψήφιο της αρεσκείας τους. Οι υποψήφιοι λοιπόν που αγωνίζονται ενάντια σε υποψηφίους του ίδιου κόμματος επιδιώκουν να κερδίσουν στις προκριματικές εκλογές προκειμένου να εξασφαλίσουν τους εκλέκτορες κάθε πολιτείας που θα συμμετάσχουν στο συνέδριο του κόμματος.


5) Οι προκριματικές εκλογές έχουν μεταξύ τους δύο πολύ σημαντικές διαφορές: πρώτον υπάρχουν πολιτείες όπου υποψηφίους του κάθε κόμματος μπορούν να εκλέξουν όλοι οι ψηφοφόροι και όχι μόνο τα μέλη του κόμματος και δεύτερον σε αρκετές πολιτείες η κατανομή των υποψηφίων δεν γίνεται αναλογικά αλλά ο πρώτος υποψήφιος παίρνει το σύνολο των εκλεκτόρων. Κάθε υποψήφιος που θέλει να έχει ελπίδες για την προεδρία επιδιώκει να «καθαρίσει» τη διαδικασία των προκριματικών γρήγορα και αυτό για δύο πολύ σημαντικούς λόγους: αφενός για να επικεντρώσει τις προσπάθειές του όχι εναντίον των εσωκομματικών του αντιπάλων αλλά του υποψηφίου του άλλου κόμματος και αφετέρου για να εξοικονομήσει χρήματα για την κυρίως προεκλογική εκστρατεία.


6) Η διαδικασία των προκριματικών ολοκληρώνεται στα τέλη της άνοιξης και πλέον τα κόμματα οδεύουν για τη μεγάλη αμερικανική εορτή των συνεδρίων, στα μέσα του καλοκαιριού. Εκεί, μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα ο υποψήφιος που έχει εξασφαλίσει την πλειοψηφία των εκλεκτόρων μέσω της διαδικασία των προκριματικών παίρνει και τυπικά το χρίσμα, αλλά και την υποστήριξη των εσωκομματικών του αντιπάλων -που λίγους μήνες πριν διαλαλούσαν πως είναι βέβαιο ότι θα χάσει τις εκλογές, δίνει ψεύτικες υποσχέσεις και άλλα παρόμοια, όχι ιδιαιτέρως κομψά. Στο συνέδριο ο και επίσημα πλέον υποψήφιος για την προεδρία ανακοινώνει και το όνομα του υποψήφιου αντιπροέδρου που ο ίδιος προσωπικά έχει επιλέξει.


7) Το συνέδριο λήγει και η κυρίως προεκλογική εκστρατεία αρχίζει. Οι υποψήφιοι διασχίζουν χιλιάδες μίλια, πραγματοποιούν εκατοντάδες μικρές και μεγάλες συγκεντρώσεις, μιλούν σε δεκάδες δείπνα, εκδηλώσεις και fund-raisers, εκδηλώσεις δηλαδή για τη συγκέντρωση χρημάτων, καθώς τα έξοδα ιδίως για τηλεοπτικές διαφημίσεις είναι τεράστια. Το κόστος της προεκλογικής εκστρατείας για την προεδρία μπορεί να πλησιάσει και τα 100 εκατομμύρια δολάρια.


8) Αναπόσπαστο κομμάτι της προεκλογικής εκστρατείας είναι τα debates, οι τηλεοπτικές μονομαχίες των υποψηφίων. Η αποτελεσματικότητά τους, όμως, αμφισβητείται έντονα. Το 1984 ο πρόεδρος Ρέιγκαν τα πήγε άθλια στο debate και παρ' όλα αυτά κέρδισε τις εκλογές με σχεδόν 60%. Αντίθετα το 1988, ο Μάικ Δουκάκις θεωρείται πως αυτοκτόνησε πολιτικά, όταν σε ερώτηση για το πως θα αντιδρούσε αν βίαζαν τη γυναίκα του απάντησε μάλλον ψυχρά, χωρίς κανένα συναίσθημα.


9) Και φτάνουμε στις εκλογές, που διεξάγονται σταθερά την πρώτη Τρίτη του Νοέμβρη.


Αντίθετα από ό,τι πιστεύουμε η εκλογή του προέδρου δεν γίνεται άμεσα από το λαό αλλά από το κολέγιο των εκλεκτόρων. Επομένως:


Κάθε πολιτεία ανάλογα με τον πληθυσμό της διαθέτει έναν αριθμό εκλεκτόρων. Όποιος υποψήφιος έρθει πρώτος σε αυτή την πολιτεία στις εκλογές παίρνει και τους εκλέκτορες στο σύνολό τους. Ο υποψήφιος με την πλειοψηφία των εκλεκτόρων -και όχι των ψήφων- εκλέγεται πρόεδρος. Έτσι, έχει συμβεί αρκετές φορές στην αμερικανική ιστορία πρόεδρος να έχει εκλεγεί υποψήφιος που ήλθε δεύτερος σε ψήφους αλλά κατέκτησε την πλειοψηφία των εκλεκτόρων.Έτσι, λοιπόν, την πρώτη Τρίτη του Νοεμβρίου του 2016, οι άνω των 18 Αμερικανοί πολίτες θα προσέλθουν στις κάλπες. Να σημειωθεί εδώ ότι η ψηφοφορία δεν είναι υποχρεωτική και ότι στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις σχεδόν μόνο οι μισοί εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι προσήλθαν στις κάλπες.


Τα αξιοπερίεργα:


-Γιατί οι εκλογές γίνονται πάντα Τρίτη;


Είναι μια παράδοση από το 1845. Οι προεδρικές εκλογές γίνονται πάντα «την Τρίτη μετά την πρώτη Δευτέρα του Νοεμβρίου». Ο λόγος είναι η δυσκολία που υπήρχε παλαιά στις μετακινήσεις. Στα μέσα του 19ου αιώνα, οι ΗΠΑ ήταν κυρίως έθνος αγροτών: το Σάββατο ήταν εργάσιμη ημέρα στο αγρόκτημα, την Κυριακή ο κόσμος πήγαινε στην εκκλησία οπότε ούτε λόγος για μετακίνηση, και η Τετάρτη ήταν ημέρα της εμποροπανήγυρης. Διάλεξαν λοιπόν την Τρίτη, ώστε να υπάρχει χρόνος (από τη Δευτέρα) για να ταξιδέψουν οι ψηφοφόροι μέχρι τα, συχνά απομακρυσμένα, εκλογικά τμήματα.


-Γιατί οι υποψήφιοι αποφεύγουν τα γυαλιά ηλίου;


Επειδή, σύμφωνα με τους επικοινωνιολόγους, όταν ο κόσμος δεν βλέπει τα μάτια σου, σε εμπιστεύεται λιγότερο. Τα γυαλιά ηλίου ορθώνουν ένα συμβολικό φράγμα ανάμεσα στον υποψήφιο και τους πολίτες, λένε οι ειδικοί.-Γιατί αυτή η μανία με την προσφώνηση «Φίλοι!» («folks»);

Δεν υπάρχει ομιλία μπροστά σε κοινό στην οποία ο κάθε υποψήφιος να μην χρησιμοποιεί δεκάδες φορές τη λέξη «φίλοι» («folks»). Ο λόγος είναι επικοινωνιακός, για να δημιουργείται μεγαλύτερη οικειότητα και να κάνει τον υποψήφιο να φαίνεται πιο ζεστός, και ανθρώπινος.
-Ο χαμένος των εκλογών μπορεί να μπει τον Λευκό Οίκο;


Ναι.Το είδαμε το 2000. Ο Τζορτζ Μπους έχασε την λαϊκή ψήφο αλλά έγινε πρόεδρος. Εχει συμβεί τέσσερις φορές στην αμερικανική ιστορία, επειδή ο νικητής πρέπει να έχει την πλειοψηφία των ψήφων των εκλεκτόρων, όχι των ψηφοφόρων. Πρόεδρος εκλέγεται όποιος εξασφαλίσει τις 270 από τις 538 ψήφους των εκλεκτόρων.

Υποψήφιοι για το κόμμα των Δημοκρατικών


1. Χίλαρι Κλίντον


Η Χίλαρι Κλίντον επισημοποίησε στις 15 Απριλίου του 2015 την υποψηφιότητά της για το χρίσμα με βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της. «Είμαι υποψήφια για την προεδρία» δήλωσε η Χίλαρι Κλίντον, πρώην Πρώτη Κυρία, γερουσιαστής και πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ. «Οι απλοί Αμερικανοί έχουν ανάγκη από έναν αγωνιστή. Θέλω να είμαι αυτή η αγωνίστρια. Ξεκινάω εκστρατεία για να κερδίσω τις ψήφους σας» δήλωσε η 67χρονη Χίλαρι Κλίντον.Η Κλίντον έχει εξασφαλίσει τη συμμαχία και τη φιλία του πρώην πολιτικού της αντιπάλου στις προκριματικές του 2008, του Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος δήλωσε ότι «θα είναι μία εξαιρετική πρόεδρος».


Σύμφωνα με τους ειδικούς, η Χίλαρι Κλίντον θα ηττηθεί (σε περίπτωση που λάβει το χρίσμα) σε εθνικό επίπεδο, στις προεδρικές εκλογές του 2016 από οποιονδήποτε αντίπαλο βρει απέναντί της, εφόσον ο “οποιοσδήποτε” αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα αυτών των εκλογών.Πλεονεκτήματα που όπως αναφέρουν τα think tank των Ρεπουμπλικανών συνοψίζονται σε δυο επίπεδα: στην κόπωση της αμερικανικής κοινωνίας από την 8ετη διακυβέρνηση Ομπάμα, που εξαιρετικά δύσκολα θα επιτρέψει την εκλογή ενός ακόμη Δημοκρατικού, όπως είναι η Χίλαρι, στον Λευκό Οίκο. Και στο γεγονός ότι η Χίλαρι φαντάζει “πολύ μεγάλη, πολύ συστημική και λάθος γυναίκα”.Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ, οι εξωγήινοι, μια ταινία και η Χίλαρι.Μόνο που στον δρόμο για τον Λευκό Οίκο η Χίλαρι έχει να αντιμετωπίσει πολλά ακόμη εμπόδια, όπως τα δημοσιεύματα που αφορούν τα emails κατά την περίοδο της θητείας στο State Department καθώς και υπονοούμενα για το σκοτεινό της ρόλο στην επίθεση στην αμερικάνικη πρεσβεία στη Βεγγάζη το 2012, μια επίθεση που στοίχισε τη ζωή του Αμερικανού πρέσβη, βομβαρδίζουν τα αμερικάνικα ΜΜΕ. Από την άλλη, αρκετοί σχολιάζουν αρνητικά το γεγονός ότι ο Μπιλ Κλίντον δήλωσε ότι δεν έχει μετανιώσει που δέχτηκε δωρεές εκατομμυρίων από ξένες χώρες για τις ανάγκες του ιδρύματός του, παρότι οι δωρεές αυτές έχουν προκαλέσει "πονοκέφαλο" στη σύζυγό του Χίλαρι που επιδιώκει την εκλογή της στην προεδρία των ΗΠΑ. Μάλιστα σε αποκλειστική του συνέντευξη στο NBC δήλωσε ότι θα συνεχίσει τις ακριβοπληρωμένες ομιλίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι, το ίδρυμα Κλίντον έχει συγκεντρώσει σχεδόν δύο δισεκατομμύρια δολάρια από την ίδρυσή του το 2001.Ενώ, όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα ο ελληνικής καταγωγής δημοσιογράφος, που παρουσιάζει την πρωινή τηλεοπτική τηλεοπτική εκπομπή του δικτύου ABC, Good Morning America, Τζορτζ Στεφανόπουλος, αποκάλυψε ότι έχει έχει καταβάλει το ποσό των 75.000 δολαρίων στο Ίδρυμα Κλίντον από το 2011.
Διαβάστε επίσης: Χίλαρι Κλίντον: Βασίλισσα του Χάους
2. Μπέρνι ΣάντερςΟ 73χρονος Σάντερς, ο οποίος υπερήφανα αυτοχαρακτηρίζεται σοσιαλιστής και έχει επαινεθεί για το σκανδιναβικό στιλ σοσιαλδημοκρατίας που υπηρετεί, είναι ελάχιστα γνωστός εκτός πολιτικών κύκλων και πέραν της πολιτείας του Βερμόντ. Ο Σάντερς απειλεί το φαβορί για το χρίσμα των Δημοκρατικών, που είναι η Χίλαρι Κλίντον.


Ο ίδιος προειδοποιούσε επί σειρά ετών για το διευρυνόμενο οικονομικό χάσμα στις ΗΠΑ τονίζοντας ότι «εκατομμυριούχοι και δισεκατομμυριούχοι» διαχειρίζονται ένα σύστημα το οποίο ευνοεί τους πλούσιους εις βάρος του μεγάλου αριθμού πολιτών που ανήκουν στην εργατική τάξη και φτωχών πολιτών.«Το 99% όλου του νέου εισοδήματος που παράγεται σε αυτή τη χώρα πηγαίνει στο 1% των πλουσιότερων» είχε δηλώσει πριν ανακοινώσει την υποψηφιότητα του.Ο Σάντερς, αν και αουτσάιντερ, φαίνεται πως κάνει τη ζωή της Κλίντον δύσκολη και δεν διστάζει να δηλώσει πως θα συνεχίσει τον προεκλογικό του αγώνα, «μέχρι την καταμέτρηση της τελευταίας ψήφου.»
Διαβάστε επίσης: Το φαινόμενο Σάντερς ως μόνη ελπίδα απέναντι στον Τραμπ;


Υποψήφιοι των Ρεπουμπλικάνων:


1. Ντόναλτν Τραμπ


Ο Ντόναλντ Τζον Τραμπ είναι Αμερικανός επιχειρηματίας, κτηματομεσίτης, πολιτικός, τηλεοπτική προσωπικότητα και συγγραφέας. Είναι Πρόεδρος του The Trump Organization και ιδρυτής της αλυσίδας ξενοδοχείων-καζίνο Trump Entertainment Resorts. Παρουσίασε επίσης το τηλεπαιχνίδι-ριάλιτι του NBC The Apprentice από το 2004 μέχρι το 2015. Επίσης έχει εισαχθεί στο WWE Hall of Fame το 2013, στην πτέρυγα των επιχειρηματιών.Στις 16 Ιουνίου 2015, ο Τραμπ ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών στις εκλογές του 2016, διεκδικώντας το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και δυσαρεστώντας τους αδερφούς Κωχ, χρηματοδότες του κόμματος και εκφραστές του Tea Party.


Θεωρείται ως μια καταστροφική υποψηφιότητα για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα καθώς δεν διστάζει να προκαλεί με τις δηλώσεις του. Μάλιστα για τη Κλίντον τόνισε «αν ήταν άντρας δεν θα έπαιρνε ούτε 5%». Μια δήλωση που όπως ήταν αναμενόμενο, ξεσήκωσε νέα θύελλα αντιδράσεων εναντίον του, από τους αντιπάλους του.Διαβάστε επίσης: D.Trump:Μια αμφιλεγόμενη πολιτική προσωπικότητα για την προεδρία των ΗΠΑ2.Τεντ Κρουζ


Ο γερουσιαστής του Τέξας Τεντ Κρουζ, από τους πρώτους ρεπουμπλικάνους που ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του, θεωρείται ο «εκλεκτός» του συντηρητικού κινήματος Tea Party. Πρόκειται για μια υποψηφιότητα που διχάζει το ρεπουμπλικανικό κόμμα καθώς ο Κρουζ είναι συνεχιστής της πολιτικής κληρονομιάς της διακυβέρνησης του Τζορτζ Μπους του νεώτερου. Ο ίδιος, εξάλλου, υπήρξε σύμβουλος πολιτικής του Τζορτζ Μπους στην προεδρική προεκλογική εκστρατεία των Μπους-Τσένεϊ το 2000.Το 2013 είχε πραγματοποιήσει ομιλία 21 ωρών εναντίον του προγράμματος υγείας του Μπαράκ Ομπάμα, μία ομιλία που ήταν από τις μεγαλύτερες σε διάρκεια στην ιστορία της Γερουσίας.Ο Τέντ Κρουζ είναι ο πολιτικός που έκανε αφόρητα δύσκολη τη ζωή του Μπαράκ Ομπάμα τα τελευταία τρία χρόνια, πολέμησε τη μεταρρύθμιση του Obamacare, συνέβαλε καθοριστικά στο να επικρατήσει η ακραία ρητορική του Tea Party και να κινδυνεύσει η αμερικανική οικονομία δυο φορές με στάση πληρωμών.


3. Τζον Κάσιτς:


Ο κυβερνήτης του Οχάιο που παραμένει στην κούρσα των Ρεπουμπλικάνων προσπαθώντας να ροκανίσει ψήφους από τον Τραμπ υπερ του Κρουζ. Πρόσφατα Τεντ Κρουζ και Τζον Κάσιτς ανακοίνωσαν πως κατέληξαν σε «συμφωνία κυρίων» με στόχο να ανακόψουν τον Ντόναλντ Τραμπ ενώ η μάχη έχει ήδη περάσει τα μισά.

Ο Κάσιτς διαθέτει ένα πολύτιμο απόθεμα εκλεκτόρων το οποίο, αν τα πράγματα πάρουν μια ορισμένη τροπή, θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο ως το καλοκαίρι στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων.


Για πολλούς αυτές οι εκλογές θυμίζουν τις αντίτοιχες του 1992. Τότε εμφανίστηκε στην αμερικάνικη πολιτική σκηνή ο Μπιλ Κλίντον, κυβερνήτης του Άρκανσο προβάλλοντας μια νέα πολιτική προσωπικότητα που κέρδισε τον Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο. Μια νίκη που ίσως να μην ήταν τόσο μεγαλειώδης αν δεν υπήρχε ο εκκεντρικός επιχειρηματίας Ρος Περό ως ανεξάρτητος υποψήφιος. Ο Χένρυ Ρος Περό από το Τέξας εμφανίστηκε στην εκπομπή του Larry King στο CNN στις 20 Φεβρουαρίου του 1992 και ανακοίνωσε προς έκπληξη πολλών την υποψηφιότητά του. Ο επιχειρηματίας έτυχε μεγάλης απήχησης από τα αμερικάνικα ΜΜΕ και τελικά κατάφερε να αφαιρέσει από τον Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο τις ψήφους που έδωσαν τη νίκη στον Μπιλ Κλίντον, λειτουργώντας ως ο τέλειος λαγός στην κούρσα των προεδρικών εκλογών.Λίγους μήνες πριν την τελική ευθεία, ως λαγός αυτής της αναμέτρησης χαρακτηρίζεται ο Ντόναλντ Τραμπ,μια θεωρία,όμως τείνει να εκλείψει καθώς η Χίλαρι αδυνατεί να συσπειρώσει τους Αμερικανούς στο πλευρό της παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε σύσσωμο το Hollywood. Μπιγιονσέ Ματ Ντέιμον Ρόμπερτ Ντε Νίρο Κριστίνα Αγκιλέρα Στίβεν Σπίλμπεργκ Lady Gaga Τζένιφερ Λόπεζ Τζόρτζ Κλούνεϊ Λεονάρντο Ντι Κάπριο και Τομ Χανκς έχουν ταχθεί υπερ της πρώην πρώτης κυρίας.
Γιώτα Χουλιάρα για το Geopolitics and Daily News

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2016.

Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας.

*** Internet News ***